Odata cu venirea zilelor friguroase am
pornit cuptorul si am aprins ochiurile de la aragaz pentru mancaruri mai consistente.
Fripturile ne plac in mod special si
daca pana acum le-am facut doar la cuptor, de data asta am optat pentru una
facuta sub capac, la foc mic. Reteta o am de la Marga, mama finutei noastre, si
am pus-o in practica la o zi dupa ce am aflat-o, n-am mai avut rabdare.
Se face foarte foarte usor si o puteti
adapta si la alte tipuri de carne, daca cumva nu va place cea de porc. Cred ca
si cu pui iese o mancare de te lingi pe degete. Sosul este cremos si aromat si merita orice
straduinta.
Aceasta este ideea mea pentru sfarsitul
de saptamana care vine si sper sa va placa si sa o incercati. Este perfecta pentru
o masa simpla in familie sau pentru oaspeti gurmanzi. Daca pregatiti si 1-2
feluri de garnitura, deja aveti o masa de sarbatoare. Noi am ales mazarea
oparita, insa alaturi de cartofi sau fasole verde trasa la tigaie face echipa
la fel de buna.
Ingrediente friptura de porc cu sos de legume
-
1 bucata de muschi de porc (din a mea
bucata am sectionat 10 felii de friptura)
-
1 ceapa rosie
-
2 rosii
-
1 ardei gras rosu
-
2 catei de usturoi
-
1 crenguta de cimbru uscat
-
sare si piper
-
4-5 linguri ulei pentru prajit
-
300 ml apa
Se condimenteaza carnea
cu putina sare si piper.
Intr-o oala incapatoare
se incinge uleiul si se prajeste carnea 2-3 minute pe fiecare parte si capete.
Langa carne se pun
rosiile taiate in 4, ceapa taiata in 4, ardeiul taiat cuburi, catei de usturoi
curatati de coaja, crenguta de cimbru si putina sare si piper. Se toarna apa si
se pune capacul.
Friptura se fierbe la
foc mic, sub capac, pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore se
scoate carnea si se feliaza.
Legumele si sosul se
pun intr-un blender si se paseaza pana se obtine un sos fin si cremos.
Friptura se serveste alaturi de sos si garnitura
preferata (noi am ales mazare).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!