Sper ca nu m-ati dat disparuta de pe
aici! Am fost doar intr-o mica vacanta (despre care o sa scriu si aici cateva
vorbe mai incolo) in sudul Italiei. Dupa atatea paste, pizza, panini si
piadine, salata asta ne-a mers tare la inima.
Adevarul adevarat e ca nu stiu ce gust
are salata la Nice, chiar nu stiu, dar pot sa presupun ca seamana mult cu ce am
incercat eu sa fac. Si daca nu e asa, atunci chiar imi pare tare rau. Nu de
alta, dar mi-a iesit una daraba de salata de ne-am lins pe degete, apoi am lins
si blidele.
Asadar, salata Niçoise.
O salata usoara, proaspata si surprinzator de satioasa cu un dressing delicios
pe baza de mustar. Se face usor, extrem de usor si este potrivita si pentru cel
mai incepator bucataras de pe planeta.
Ca si ingrediente de baza pentru aceasta
salata se folosesc: rosiile, salata, tonul, ouale fierte si fileurile de ansoa.
Bineinteles, ca orice reteta care se respecta, a suportat si suporta in
continuare modificari. Asadar, nu e gresit daca folositi pe langa acestea castraveti,
cartofi fierti, mazare, capere, fasole sau telina. Probabil nu se va mai numi
cu atat usurinta Niçoise, dar iertate sa ne fie
greselile.
Eu va zic pofta buna (ca stiu ca v-ati
apucat deja de lucru)!
Ingrediente
-
o salata verde mica (sau puteti folosi mix
de salata)
-
o ceapa rosie
-
5-6 rosioare
-
o conserva de ton bucati in suc propriu
-
5-6 fileuri de ansoa
-
2 oua fierte (dar sa nu fie prea tari. 5
minute de fierbedere sunt suficiente)
-
cca 100 g fasole verde (eu am avut
congelata)
-
masline
Pentru vinegreta
-
5 linguri de ulei de masline
-
2 linguri de otet de vin rosu
-
2 lingurite mustar de Dijon
-
Sare si piper
Se
amesteca ingredientele necesare si se omogenizeaza bine bine. Va semana cu o
maioneza subtirica in talie. O maioneza bunaaaa.
Salata
se face mai mult decat simplu.
Salata
verde se spala si se taie/rupe, ceapa rosie se taie marunt sau rondele (eu am
preferat rondelele). Ouale se taie fiecare in 4-6 parti, rosiile se taie in 4,
tonul se scurge se scurge de lichid. Fasolea verde se opareste cateva minute in
apa fierbinte, apoi se trece printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Si
ingredientele pentru salata sunt pregatite.
Acuma,
ori alegeti un platou mare si asamblati salata pe el, ori faceti portii
individuale. Cum va este mai usor.
Asezati
un pat de salata verde si puneti pe deasupra rosiile, ceapa, maslinele, tonul,
ouale, fasolea si miiiinunatele fileuri de ansoa.
Vinegreta
o puteti picura pe toata salata sau sa o lasati deoparte si sa decida fiecare
mancacios cat isi pune. Dar vinegreta face totul. E dementiala, va zic!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!