Daca
aveti pofta de un sandwich zdravan si bun inseamna ca nu ati deschis
intamplator aceasta postare. Noi de asta am avut nevoie in acest sfarsit de
saptamana.
Am facut mini-focaccia si le-am umplut cu ce am avut mai bun prin
frigider. Ca si umpluturi puteti folosi absolut orice va pofteste inima, puteti
personaliza sandwich-ul astfel incat sa fie pe placul tuturor, de la unul
rustic, asa cum este al meu, la unul cat de poate de rafinat.
Iar
cum Teo are un concurs simpatic pe blog, am sa-l trimit acusica spre ea.
Sa ne fie de bine tuturor!
Ingrediente
-
Painici focaccia
-
Salam Sinaia Cris-Tim
-
Omleta
-
Branza de burduf
-
Rosii
-
Salata verde
-
Sare si piper
Ingrediente pentru painicile focaccia
-500 g faina
-7 g drojdie
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-4 linguri ulei de masline
-300 ml apa calduta
*extra:
- ulei de masline
- sare grunjoasa
- cimbru uscat
Pentru aluat se amesteca intr-un bol
faina, sarea si zaharul. Se adauga drojdia, uleiul si apa calduta si se
framanta aluatul pana cand se dezlipeste de pe maini. Aluatul se lasa la dospit
cca o ora.
Dupa ce a dospit si si-a dublat
volumul, aluatul se imparte in 8 parti egale. Intr-o tava de copt se pune
hartie de copt si fiecare bucata de aluat se modeleaza intr-o forma lunguiata,
dar nu foarte subtire. Se pune un prospop peste painici si se mai lasa la
dospit cca o ora.
Dupa o ora, se fac mici gropite in
fiecare painica cu ajutorul degetelor, se stropeste cu ulei de masline, se
presara sare si se presara cimbru uscat.
Tava se da la copt la foc moderat pentru cca 40-45 de minute,
apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
Fiecare mini-focaccia se taie pe lung in doua, se pun frunze
de salata verde, omleta, salam Sinaia, branza si rosii. Se condimenteaza cu
sare si piper.
Pofta buna!
Apetisant arata!
RăspundețiȘtergere