Daca sunteti in cautare de deserturi
simple si ultra rapide, dar in acelasi timp si aspectoase, s-ar putea ca
aceasta budinca sa vi se potriveasca de minune. Tapioca este un amidon alimentar
extras din manioc, o radacina foarte populara mai ales in America de Sud. O
gasiti sub forma de perle, dar si sub forma de faina, si este un aliment bogat
in acid folic, fier, calciu si fibre. Deasemenea, este o sursa numai buna de
carbohidrati si nu contine gluten.
Perlute de tapioca gasiti de cumparat la magazinele naturiste, dar s-ar putea sa dati de ele si in hypermarket, iar o punguta o sa va tina pret de cateva deserturi bune, asa ca merita sa le luati acasa cu voi.
La prepararea budincii puteti folosi
orice fel de lapte, insa cel de cocos mi se pare cel mai potrivit. Puteti
adauga diferite esente si arome si puteti folosi ce fructe va plac mai mult.
Multumesc
Andreea pentru inspiratie.
Ingrediente (pentru 4 portii)
100
g perle tapioca
400
ml apa rece
400
ml lapte de cocos
2
linguri de miere
fructe
proaspete (am folosit zmeura, nectarine si banane)
Intr-o
oala mai mica se pun perlele de tapioca impreuna cu apa rece si se pun pe foc
mic.
Se
amesteca incontinuu pana cand compozitia se ingroasa si apa capata o culoare
albicioasa, iar perlele se umfla. Nu dureaza mai mult de 5 minute.
Se
pun perlele intr-o sita si se strecoara sub un jet de apa rece.
Se
pun perlele inapoi in oala si se adauga laptele de cocos si se fierb din nou la
foc mic pana cand compozitia incepe usor sa se ingroase. Si in acest caz, 5
minute sunt suficiente. In
timpul racirii bundinca se va ingrosa, asa ca nu va faceti probleme daca vi se
pare usor lichida.
Se
adauga mierea, se amesteca si se lasa budinca la racit.
Budinca
se serveste in pahare, decorata cu fructe.
Eu
am alternat straturi de budinca si fructe si am ornat cu frunzulite de menta.
Pofta
buna!
N-am incercat pana acum tapioca.. dar desertul tau arata delicios! In ambele variante!
RăspundețiȘtergere