Cei care locuiti in alte localitati
decat cele natale, probabil stiti sentimentul acela se saltare a inimii cand
primesti ceva bun de acasa. Oua impachetate in ziar, legume proaspete de
gradina, prajitura facuta de mama, sarmale de pus la congelator, verdeturi
frumos mirositoare, poate snitele sau chiftele. Si lista ar putea continua la
nesfarsit.
Eu am primit in ultimul cel mai recent pachet (care a fost de fapt o
vizita a parintilor mei la noi la Cluj) taitei de casa facuti de mama si
bunica. Draga de bunica s-a gandit sa ne puna 3 pungi mari. Sa avem! Doamne,
da-i sanatate sa ne bucure cat mai mult timp si sa ne bucuram unii de altii!
Doua dintre ele (pungile) au fost cu taitei
lati, iar cealalta cu taitei pentru supa. Taiteii lati i-am facut cu smantana
si mazare, adicatelea ce vedeti voi azi aici, dar am facut o portie si cu nuca.
Cu nuca, scortisoara si coaja de lamaie. Nu va pot spune cat de buni au putut
fi! (Apropos, noi la taietei, pe aci pe langa Cluj, le spunem tomnaji)
Cei cu smantana si mazare se fac
repede (ca si cei cu nuca de altfel), in 15 minute sunt gata. E o mancare
simpla, dar cu arome bogate. Bineinteles, daca nu aveti taitei de casa puteti
orice fel de paste doriti.
Nu este mancarea cea mai
softisticata, dar mie mi-a adus ganduri bune si senine si am vrut sa le
impartasesc cu voi.
Sa ne fie de bine tuturor!
Ingrediente
-
400
g taitei de casa
-
200
g mazare
-
Cateva
rosii uscate (pe care poate aveti posibilitatea sa le faceti chiar voi)
-
400
ml smantana lichida
-
O
ceapa
-
2
catei de usturoi
-
Sare
si piper
-
Parmezan
sau orice branza sarata care poate fi razuita
-
3
linguri ulei de masline
*Ceapa si usturoiul se curata, apoi se
toaca marunt.
**Mazarea se scurge de apa (daca este
una de la borcan sau conserva) sau se fierbe daca se foloseste proaspata.
***Rosiile uscate se taie bucatele.
1. Se
pune la fiert apa cu sare, intr-o oala incapatoare. Cand aceasta incepe sa
fiarba se adauga pastele, iar dupa fierbere se pun intr-o sita sa se scurga de
apa. Totusi, pastrati putina apa in care au fiert, va ajuta la legarea sosului.
2. Intr-o
tigaie se incinge uleiul de masline, apoi se adauga ceapa si se caleste pana
cand devine sticloasa.
3.
Se
adauga usturoiul, iar dupa 2-3 minute mazarea si rosiile uscate.
4.
Se
toarna smantana si condimentele si se lasa la fiert pe foc mic pana la
ingrosarea sosului (nu dureaza mult, cateva minute).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!