Dragii mei, daca va plac
prajiturile, lipicioase si umede (oricat de porno suna) inseamna ca azi ati
nimerit bine aici pe blog. Sau poate nu mai suportati toamna de afara; si in
acest caz ati nimerit bine. Sau poate pur si simplu va plac mult prea mult ciocolata
si untul de arahide. Ati ghicit! Si in acest caz ati nimerit bine. Sau poate ati ajuns asa la
nimereala, da’ va zic eu ca si in acest caz tot bine ati facut.
Nu de alta, dar va dau o reteta
simpla tare de negresa cu unt de arahide. Din aia pe care o faci, apoi te
cocoti in varful patului cu patura pana sub barbie si mananci pana cand termini
minunea cea negricioasa. Daca nu ai astfel de posibilitati poate o iei cu tine
la serviciu sau o mananci la micul-dejun inainte de a pleca...spre serviciu.
Pofta buna si ganduri pasnice!
Ingrediente
-4 oua
- 170 g zahar
-200 g faina
-3 tablete de ciocolata amaruie 75% cacao
-100 g unt
-150 g unt de arahide
Se topesc intr-o craticioara
untul si ciocolata amaruie rupta bucati. Se amesteca pana cand compozitia este
omogena si se lasa deoparte sa se raceasca. Separat, intr-un vas se mixeaza
ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se adauga ciocolata cu
untul, se amesteca si se adauga si faina. Aluatul omogen se toarna intr-o tava
pentru cuptor, iar deasupra se pue untul de arahide. Eu am trasat mai multe
linii cu unt de arahide (am avut de la Solaris care este usor lichid si, sincer, mi se pare cel mai bun unt ever), apoi cu
o furculita l-am amestecat usor in aluatul pentru blat.
Tava se da la
cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade (foc moderat). Tava o puteti unge cu
putin unt si apoi sa o pudrati cu putina cacao sau puteti sa puneti
hartie de copt. Musai cuptorul sa
fie preincalzit!
Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca complet.
Neaparat o sa incerc si eu negresa asta cu unt de arahide pentru ca sunt tare curioasa ce gust capata de la acesta.
RăspundețiȘtergereeu de ce nu m-am gandit la asta?! am cookies cu combinatia asta si nici nu apuca sa se raceasca sarmanii :))
RăspundețiȘtergere