Anul acesta am profitat, mai mult ca niciodata, de
parfumul pepenilor sub forma de limonade.
Mai jos am scris cantitatile folosite de mine, insa
ajustati-le in functie de preferintele voastre. Daca doriti o limonda mai
acrisoara mai adaugati lamaie, daca o doriti mai aromata adaugati arome, puteti
chiar sa nu folositi miere deloc. Ramane la pofta sufletului vostru. (Mie imi
place cea cu rozmarin, mi se pare ca are o aroma fantastica).
Rasfatati-va chiar si la serviciu sau in parc sau
oriunde mergeti cu limonada. Pentru asta un termos micut ar fi ideal. Puneti
cateva cuburi de gheata si adaugati limonda, apoi cand va e pofta, savurati din
plin.
Daca nu aveti dispozitie de a face o limonada, poate
faceti o apa cu vitamine: apa in carafa peste care adaugati: cuburi de pepene,
crengute cu ierburi aromatice, castravete feliat, fructe de padure, etc.
Orice alegeti, asigurati-va ca va hidratati din
plin!
Kisses&hugs&vara minunata in continuare si sa aveti o sarbatoare de 15 august linistita!
Ingrediente
Limonada
cu pepene verde si rozmarin
-
Miezul fara samburi de
la 4 felii generoase de pepene (eu le tai la aproximativ 2 degete latime)
-
2 linguri de miere
-
2 lamai
-
2 crengute de rozmarin
proaspat
-
1 l apa rece
Pepenele
se paseaza cu blenderul, lamaiele se stroc.
Intr-o
carafa se pun pepenele, zeama de lamaie, si mierea si se amesteca.
Se
adauga apa rece si crengutele de rozmarin.
Limonada
se da la frigider pana la servire.
Limonada
cu pepene galben si menta
-
Un pepene galben (1,5
kg a avut al meu)
-
2 linguri de miere
-
2 lamai
-
2 linguri frunze de
menta
-
1 l apa rece
Pepenele
se curata de coaja, iar miezul de paseaza cu blenderul impreuna cu menta.
Lamaiele se storc.
Ca
si la reteta nterioara, se amesteca intr-o carafa pepenele, mierea si zeama de
lamaie, apoi se adauga apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!