Imi
plac mancarurile cu orez, mai ales daca orezul este foarte bine fiert.Uneori as
putea fi aratata cu degetul pentru chestia asta, atat de mult fierb orezul. Fie
mica mea placere nevinovata! Ce imi place la mancarea asta e ca poate fi
mancata atat calda cat si rece; si parca rece imi place mai bine. De aceea se
preteaza foarte bine pentru caserola de serviciu.
Rosii
uscate am mereu in casa asa ca le-am folosit, insa daca nu aveti la indemana nu
e un capat de lume.
Turmericul
(curcuma) este extrem de benefic pentru organism, asa ca va recomand sa il
folositi in mancaruri de cate ori aveti ocazia, mai ales in cele cu orez.
No
bun, sa va arat cum am facut eu!
Ingrediente
-
2 cepe albe
-
un dovlecel (mai
marisor)
-
5-6 rosii uscate taiate
marunt
-
300 g orez (am folosit
orez pentru sarmale de la Deroni)
-
800 ml apa fierbinte
-
sare si piper
-
1 catel de usturoi
pisat
-
1 lingurita de turmeric
-
patrunjel proaspat
-
3-4 linguri ulei pentru
gatit
1. Ceapa
se curata, apoi se taie marunt.
2. Dovlecelul
se spala bine apoi se taie cubulete.
3. Intr-o
tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa care se caleste la foc mic pana
cand se inmoaie.
4. Se
adauga dovlecelul, usturoiul, rosiile, sare si piper si se lasa la calit cca 5
minute.
5. Peste
dovlecel se pun orezul si apa, se amesteca, se pune un capc deasupra si se lasa
la fiert (la foc mic) cca 20 minute. Mai aruncam o privire din cand in cand, ca
sa nu se arda orezul.
6. Dupa
cele 20 de minute se adauga turmericul, se amesteca usor in orez, se stinge
focul si se lasa la hodinit 10 minute, cu capacul pus deasupra.
Dupa
cele 10 minute se presara patrunjelul tocat pe deasupra si orezul este numai
bun de servit.
*Optional,
puteti sa adaugati si putin parmesan in orez sau doar la servire. Succes
garantat!
Pofta
buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!