marți, 21 iulie 2015

Inghetata Tiramisu

Tiramisu este un desert care ne place mult de tot si pe care il fac atunci cand vrem sa mancam ceva dulce si bun. Si pe loc J In acest caz il fac doar cu mascarpone si smantana, iar cand pofta nu este atat de mare si suntem ceva mai rabdatori il pregatesc cu galbenusuri pe baie de aburi.
Si cum ne place asa de mult desertul asta era chiar culmea sa nu fac si o inghetata care sa ii copieze aroma. Cred ca am reusit! Aroma subtila de cafea, parfumata cu vanilie si textura suuuper cremoasa data de mascarpone. Nu cred ca iti poti dori ceva mai mult!
Asa ca mai adaug o inghetata la colectia din anul acesta si am planuri mari si pentru viitor, numa stati prin preajma.


Ingrediente
-          250 g mascarpone
-          200 ml smantana pentru frisca
-          o lingurita cafea nes+o lingurita zahar pudra
-          semintele de la o pastaie de vanilie
-          2 linguri zahar pudra/miere de salcam

Cafeaua se amesteca cu lingurita de zahar si un strop de apa pana cand se deschide la culoare.
Intr-un bol se pun smantana, mascarpone, zaharul si semintele de vanilie, apoi se pune si cafeaua. Se amesteca compozitia cu un tel, apoi se pune in aparatul de inghetata pentru 10-15 minute, apoi la congelator pentru cca o ora. Nu este nevoie de mai mult timp in aparatul de inghetata. Compozitia este deja destul de densa si are nevoie doar de cateva amestecari si de putin aer incorporat.
Stiti deja povestea: daca nu aveti aparat de inghetata puneti compozitia direct la congelator, insa amestecati in ea din cand in cand.
Serviti cu cacao pudrata pe deasupra, iar daca aveti la indemana si piscoturi nu ezitati sa le folositi.
Pofta buna!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!