Buna
dimineata, zi frumoasa de vineri!
Stiu
ca e zi cu ploaie, cu nori, zi rece si mohorata. Dar o putem face foarte faina
daca nu ne concentram pe aceste aspecte. Poate va intalniti azi cu cineva drag,
poate cititi o carte frumoasa, poate mancati ceva buuuun de tot, poate
petreceti mai mult timp cu voi insiva. Se poate!
Eu
asta am de gand sa fac azi, sa ma bucur. Nu va mai exista o alta zi de 31 iulie
2015 in viata mea, asa ca trebuie sa o fac cat mai frumoasa. Pana la urma
despre asta e vorba: ieri e trecut, maine e viitor, asadar nu exista, insa
clipa de acum e doar a noastra si noi decidem ce facem cu ea. Asadar, ce faceti
azi si acum?
Eu
vin cu o idee de dulce pentru maine-poimaine si se adreseaza pofticiosilor de
ciocolata. Muuuulta ciocolata. Si nu doar ca arata foarte bine si ochiului ii
place, insa va bucura toate simturile. Reteta am facut-o special pentru Petru
al meu, care adora ciocolata (amaruie in special) si i-am pus si la pachet la
serviciu ca sa se bucure si colegii. Asadar, e testata pe mai multe persoane si
nimeni nu a patit nimic :)
Poate
la prima vedere pare mult de lucru, insa cum ziceam la inceput: doar pare. In
fond nu este. Doar ca veti avea mai mute cratite de spalat.
Ii
multumesc Laurei pentru inspiratie!
Pentru muffins
-
250 g faina
-
120 g unt
-
100 g zahar
-
250 ml lapte
-
2 ou
-
1 pastaie de vanilie
-
50 g cacao
-
1/2 lingurita praf de copt
-
1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
-
1 varf cutit sare
Pentru siropul de visine
-
200 g visine fara samburi
-
2 linguri de zahar
-
zahar pudra (pentru pudrat pe
deasupra)
Pentru crema de ciocolata
-
100 g ciocolata amaruie
-
100 ml smantana lichida pentru
frisca
Incepem
cu prepararea cremei de ciocolata.
Intr-un vas de yena se rupe bucatele ciocolata.
Smantana se pune intr-o craticioara si se infierbanta pe
aragaz.
Se toarna smantana peste ciocolata si se acopera pentru 5
minute, apoi se amesteca cu un tel pana cand crema este omogena.
Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider.
Simplu, nu-i asa?
Pentru
muffins se amesteca intr-un bol toate
ingredientele solide, adica faina, zaharul, cacaua, praful de copt,
bicarbonatul si sarea.
Separat se amesteca ingredientele lichide: untul topit si
racit, laptele, ouale si semintele de vanilie. Aceasta compozitie se toarna
peste prima compozitie si se mixeaza pana cand aluatul este omogen.
Intr-o tava pentru muffins se pun hartiute si se pune aluat
in fiecare (3/4).
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru 20 de minute.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca.
Pentru
siropul de visine se pun intr-o cratita visinele si
zaharul si se fierb pe foc mic cca 10 minute. Este suficient atat. Se lasa sa
se raceasca.
Asamblare
Se scoate crema din frigider si se mixeaza cu ajutorul
mixerului pana cand se deschide la culoare si se obtine o crema pufoasa. Crema
astfel obtinuta se pune intr-o punga de ornat.
Fiecarui muffin I se taie un capac din partea de deasupra
(se vede in imaginea de mai jos cum ar trebui sa arate) si se scobeste putin la
interior. Nu mult, cat sa intre in muffin 1-2 visine.
In fiecare muffin se pun 1-2 visine si o lingurita de sirop.
Se orneaza cu putina crema si se aseaza capacul decupat, apoi se pudreaza cu
zahar pudra.
Eu am mai presarat pe deasupra si arahide glazurate
zdrobite, insa puteti sa puneti alune, nuci, etc.
Pofta buna!
Ce frumos arată! Ciocolată, vișine, sirop, au de toate în ele. Îmi plac tare mult!
RăspundețiȘtergere