De fiecare data cand am
de organizat o masa pentru mai multi invitati petrec mult timp cautand retete
si adaptand retete pentru gusturile tuturor. Cele doua retete de azi le-am
pregatit pentru petrecerea organizata pentru aniversarile noastre (si eu si
Petru suntem nascuti in aceeasi luna, asa ca facem un party mai mare de fiecare
data) si au fost super-super apreciate.
Amandoua se fac destul
de repede, asa ca nu va faceti probleme ca veti sta prea mult in bucatarie.
Branza halloumi o iau
de la Lidl, nu stiu daca in alte magazine se gaseste, insa sper sa fiti norocosi.
E o branza perfecta pentru gratar si care, sincer, poate sa transforme o
mancare banala intr-una surprinzatoare.
Enjoy!
Salata de cartofi cu mustar
1 kg cartofi albi noi
3 oua fierte
4 linguri maioneza de casa
2 lingurite de mustar
o lingurita
zahar
o ceapa alba
sare si piper
Se fierb cartofii in coaja, iar dupa racire se
decojesc si se taie cuburi intr-un vas incapator.
Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune peste
cartofi. Ouale se taie marunt si se pun si ele peste cartofi.
Intr-un castron se amesteca maioneza, mustarul si
zaharul, apoi se toarna peste cartofi. Se adauga sare si piper si se amesteca
salata.
La final se presara pe deasupra cozi tocate de ceapa
verde.
Pofta buna!
Ingrediente salata de couscous cu
branza halloumi
190
g couscous
Pentru hidratarea acestuia:
- 450 ml apa
- lingurita otet alb
- 1 lingurita zahar
- 3 lingurite zeama de lamaie
3
rosii
o
ceapa rosie (marime medie)
2
castraveti
sare
si piper dupa gust
branza
halloumi
3-4
linguri ulei de masline
Intr-o
cratita se pun apa, otetul, zaharul si zeama de lamaie si se pun pe foc pana se
infierbanta.
Se
opreste focul si se adauga cous cousul, se amesteca si se acopera pentru 15
minute.
Intre
timp se rosiile si castravetii se taie cubulete, ceapa se taie marunt.
Branza
halloumi se taie felii de cca 1 cm grosime si se prajeste in tigaia grill pe
ambele parti (pana cand capata acele dungi frumoase de gratar).
Intr-un
vas incapator se amesteca couscous-ul cu legumele, se potriveste salata de sare
si piper si se transfera pe un platou de servit.
Branza
halloumi se aseaza deasupra si se toarna uleiul de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!