Cea mai buna investitie
in bucatarie de anul acesta a fost aparatul de inghetata si o recomand tuturor
amatorilor de inghetata buna de casa. In cazul nostru, aparatul a devenit in
scurt timp cel mai bun prieten si il punem la treaba tot la 3 zile si asa avem
inghetata proaspata mereu in casa.
Inghetata de pepene
galben una din preferatele mele, iar reteta folosita i-a pus aroma faina in valoare.
Laura, multumesc pentru
frumoasa reteta!
Ingrediente
--
500 g miez pepene galben
-
150 ml iaurt gras
-
200 ml smantana pentru frisca
-
3 linguri de miere
Pepenele
galben se pune intr-un blender si se paseaza.
Se
amesteca cu mierea, laptele si smantana si compozitia omogena se transfera in
aparatul de inghetata pentru 30 de minute.
Dupa
cele 30 de minute se transfera inghetata intr-un vas si se mai da la congelator
aproximativ o ora, dupa care se poate servi.
In
cazul in care nu aveti un aparat de inghetata, puneti amestecul de inghetata
intr-un vas sau tava de chec si dati-l la congelator pentru 3-4 ore. In acest
caz, va trebui sa scoateti inghetata tot la 30 de minute si sa amestecati in ea
(cu o furculita sau daca puteti cu mixerul). Este o treaba mai migaloasa, insa
merita orice osteneala.
Pofta
buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!