miercuri, 15 aprilie 2015

Reciclarea oului vopsit

Dragi pofticiosi, sper ca ati avut sarbatori frumoase si linistite si ca ati fost inconjurati numai si numai de oameni la fel de frumosi ca si voi! Noi am petrecut in familie, cu parintii, fratii si bunicii. Am petrecut mult timp in aer liber, ne-am bucurat de soarele zambaret si prietenos, am mancat bunataturi (cu masura), am fost la biserica...A fost frumos, dar scurt :(
Intorcandu-ma la mancare, trebuie sa va spun (si sunt sigura ca vi se intampla si voua), ca in fiecare an raman cu un numar (uneori chiar generos) de oua vopsite, carora trebuie sa le gasesc o intrebuintare. Cel mai la indemana mi se par ouale umplute, dar si salata. Ouale se fac repede si cu putina imaginatie pot fi transformate in super aperitive. 

Inainte de reteta vreau sa vi-l arat pe Ozzy, catalandrul nostru, pe care l-am surprins bucurandu-se de soare, in timp ce calatoream spre parinti.



Si reteta de 00 umplute :)


Ingrediente
- 10 oua vopsite
- 100 g somon afumat
- 200 ml iaurt
- 4 linguri maioneza de casa
- sare, piper si zeama de lamaie dupa gust



Se decojesc ouale, se taie in doua si se scot galbenusurile. Acestea se pun intr-un blender impreuna cu somonul afumat (se pot pastra cateva fasii pt ornat), doua linguri de maioneza si doua linguri de iaurt. Se paseaza ingredientele pana cand se obtine o crema cat de cat fina, apoi se potriveste de sare si piper si se adauga zeama de lamaie. Daca cumva amestecul este prea dens, adaugati iaurt sa il mai lungiti putin.
Cu acest amestec se umple fiecare jumatate de ou. Eu am folosit un pos pentru un aspect mai deosebit.
Restul maionezei se amesteca cu iaurtul, eventual se mai adauga sare si piper. Se toarna pe un platou, iar deasupra se aseaza minunatele oua umplute. Eu le-am decorat cu somon si chives, dar puteti pune pe deasupra frunzulite de patrunjel si marar. Bineinteles, in locul iaurtului puteti folosi smantana.






2 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!