Va salut cu drag, urecheatii mei
pofticiosi!
Sa stiti ca un desert racoros la
pahar pe vremea asta nu e o gluma proasta din partea mea. Nu, nu. Frumusetea asta de mai jos face parte
dintr-un proiect frumooos si special si din care fac si eu parte, fapt care ma
onoreaza. Sincer.
Retete internationale - The Food Connection, sau Calatoria
culinara in jurul lumii, este o idee a fetelor de la Savori urbane, Oana si
Diana. Practic, suntem aproape 5 maini de bloggeri culinari, mai exact 24 de
perechi de maini harnice si pricepute, care prin rotatie vom gazdui lunar o
bucatarie cu specific international. Vom gati in ton cu tema lunii, iar gazda
lunii va publica fainele retete pe blogul sau.
Andie a dat tonul si gazduieste luna aceasta retetelegermane, iar pe blogu-i veti putea urmari retetele pregatite de noi. (Si daca
va intrebati cum arata acela un carnat vegetarian, eu zic sa aruncati un ochi tot
la Andie sa-i vedeti minunatia de veggiewurst)
Well, recunosc ca nu stiam foarte multe despre
bucataria germana. Singurele cunostinte se opreau la tortul Padurea Neagra,
carnati, salate de cartofi si knodel. Cu galustele knodel m-am imprietenit in
Portugalia, unde o colega nemtoaica le pregatea cu paine uscata si spanac. Si
acum imi aduc aminte cum m-am minunat prima data cand a facut knodel. Adica sa
usuci paine la soare si apoi sa torni lapte peste ea, sa mai pui spanac si alte
chestiuni nu prea avea logica in capul meu (eram tinerica si neexperimentata).
Dar rezultatul din farfurie m-a impresionat din prima. Asa ca de cum am vazut
tema lunii m-am gandit instant la knodel cu paine uscata si spanac, apoi m-am
razgandit si am hotarat sa pregatesc ceva ce nu am mai incercat.
Asa ca m-am pus cu burta pe carte, apoi am
intrebat-o pe Paula, prietena mea stabilita in Germania, ce ii impresioneaza pe
oamenii locului. Draga de Paula mi-a dat o super reteta de knodel cu prune,
varza si friptura de vanat insa din pacate nu am reusit sa o pun in aplicare.
Inca. Iti multumesc, Paula, mult mult de tot.
Tot
Paula mi-a spus ca Rote Grütze este
desertul cel mai iubit de germani. Hmmm, Rote Grütze zici? Hai sa vedem ce
este, mi-am zis. Si am dat peste o splendoare de desert, care nu este altceva
decat o budinca de fructe, asemanatoarea cu dulceata. Paula mi-a spus ca la
fata locului, in Germania adica, budinca se serveste cu sos de vanilie sau
frisca, dar eu am ales o branza cremoasa (tot germana la origini) quark pe care
am amestecat-o cu putin zahar pudra.
Sper sa va placa, nu de alta da noi am lins la final paharele
:)
A fost bun de tot si mai
vrem!
Ingrediente
-500 g fructe (zmeura, coacaze rosii si negre)
-100 g zahar
-40 ml vin rose
-semintele de la ½ pastaie de vanilie
-2 lingurite de amidon de porumb+2 linguri de apa
-un varf de cutit de sare
Pentru servit
-3 linguri zdravene de quark amestecate cu o lingurita de
zahar pudra.
Intr-o cratita cu fundul mai gros se pun fructele, zaharul, seminte
de vanilie, vinul si sarea. Se pune oala pe foc mic si se fierbe cca 20 de
minute, apoi amestecul se paseaza intr-un
blender, avand grija sa ramana si bucati mai maricele de fructe. Se pune amestecul
inapoi in oala pe foc si se adauga amidonul amestecat cu apa. Se amesteca si se
fierbe inca 5 minute, apoi se toarna budinca de fructe in pahare de sticla. Se
lasa la racit.
Se serveste cu quark pe deasupra, sos de vanilie sau
smantana de frisca batuta.
Superba ! :)
RăspundețiȘtergereArata demential!!!
RăspundețiȘtergere