duminică, 23 noiembrie 2014

Homemade granola si o idee de cadou

Granola este varianta coapta a tristului muesli (mi se pare trist, sa-mi fie cu iertare) si poate constitui un mic-dejun satios, sanatos...si crunchy. Ce e fain la granola e faptul ca te poti juca cu ingredientele si poti pune ce-ti pofteste inima si ochiul (fulgi de cereale, seminte, fructe, arome, esente).
Granola se poate coace si sub forma de batoane si astfel pot fi luate mai usor in pachet la serviciu sau la scoala, daca va doriti o gustare facuta in casa.
No bun, haideti sa va arat cum am facut eu, bine?



Ingrediente
-200 g fulgi de grau/ovaz/secara
-150 g amestec de seminte crude (dovleac, floarea-soarelui, susan alb si in)
-100 miez de nuca (tocat mare)
-50 g fulgi de migdale
-4 liguri de miere
-2 linguri ulei de cocos
-1/2 lingurita de scortisoara

Pentru servit
-iaurt/lapte
-miere
-fructe uscate
-menta

 Se incalzeste cuptorul la 160 grade, iar intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt.
Intr-un bol incapator se amesteca fulgii, semintele, migdalele si nuca. Se adauga mierea si uleiul de cocos (topit in prealabil) si scortisoara. Se amesteca, apoi compozitia se toarna in tava de copt si se niveleaza cu o spatula in strat subtire. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand semintele sunt rumene, iar la fiecare 10 minute se amesteca granola cu o lingura de lemn pentru a separa eventualii bulgarasi de seminte.
Dupa ce s-a copt, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.
Granola se depoziteaza in borcane de sticla si rezista pana la 3 saptamani.
Noi am mancat granola cu iaurt, miere, merisoare si caise deshidratate.

Pofta buna!




Puneti granola in borcanele, legati-le capacele cu sfoara, scrieti etichete dragute de mana si faceti-le cadou celor dragi (ca tot vine Mosul curand) . Se vor bucura enorm!

2 comentarii:

  1. Gand la gand! :) eu tot fac batoane de vreo cateva saptamani. Foarte fain arata borcanele tale!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!