duminică, 30 noiembrie 2014

Fursecuri cu susan si dulceata de visine


M-am trezit de dimineata cu pofta de ceva dulce si bun si am luat la rasfoit toate cartile mele de bucatarit, insa n-am gasit nimic care sa-mi faca cu ochiul. Apoi am scos colectia de reviste (si am cateva, va rog sa ma credeti) si pe cand imi pierdusem speranta de a gasi o reteta faina, am dat peste reteta fursecurilor. M-am si apucat de treaba si pentru ca au iesit atat de bune, am hotarat sa le si postez. Sunt perfecte alaturi de o cana cu ceai si eventual, un calorifer infierbantat (asta in lipsa de soba) :).
Azi e Sfantul Andrei si fursecurile mele vin oarecum ca un mic cadou pentru sarbatoritii zilei. Le zic La multi ani nepotelului mei de la Baia Mare, finutului drag de aici de la Cluj si prietenilor mei dragi care poarta acest nume frumos. 
La multi ani si voua, celor care ma urmariti!



Ingrediente (17-18 bucati)
-200 g faina
-50 g susan alb
-100 g unt (la temperatura camerei)
-100 g zahar
-2 galbenusuri
- un varf de cutit praf de copt
-un varf de cutit sare

Pentru servit
-dulceata (de visine am avut eu)

Preincalziti cuptorul la 170 de grade; intr-o tava asezati hartie de copt.
Amestecati intr-un bol faina, susanul, praful de copt si sarea.
Intr-un alt bol mixati untul cu zaharul pana cand cristalele zaharului sunt sparte, apoi adaugati galbenusurile si omogenizati.
Adaugati si faina si framantati aluatul pana cand faina este perfect inglobata.
Odata obtinut aluatul, formati mingiute de marimea unei nuci, apoi aplatizati-le  usor intre palme. 
Puneti fursecurile in tava, iar cu ajutorul degetului sau a varfului rotunjit a unei spatule formati o adancitura in mijlocul lor.
Dati fursecurile la cuptor pentru 20-25 de minute, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet.
Umpleti adanciturile cu dulceata si sunt gata de servit.
Pofta buna!



3 comentarii:

  1. Chiar cautam o reteta de ceva care sa mearga dimineata la ceai si din care sa manance si fetita mea; reteta asta a picat la tanc. Multumesc! M-ai salvat si de data asta. Maine am de gand sa fac reteta ta de crema de zahar ars, e printre favoritele mele. Te pup si spor la gatit (ca-mi dai si mie idei :D).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, ma bucur ca e pe placul tau si sunt sigura ca si Mirunei o sa ii placa.
      Spor la bucatarit si multumesc ca ma urmaresti :*

      Ștergere
  2. Tare bine arata fursecurile, iar dulceata de visine e preferata mea :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!