De cativa ani incoace, prefer sa pregatesc pentru sarbatori fursecuri si cornulete, in locul prajiturilor. Le pot pastra mai mult timp, le pot face cadouri celor apropiati si ma pot juca mai mult cu decoratul lor. Anul acesta, vom avea pe masa si fursecurile astea fragede si colorate, care sunt sigura ca ii vor atrage pe nepotii mei cei jucausi.
Reteta am luat-o din Retetarul Dr. Oetker, de aici si daca sunteti pasionati de prajiturit va puteti inscrie in Desert Club-ul lor. Si nu uitati ca pana pe data de 15.01.2015 va puteti inscrie in campania "Iarna asta, dorintele tale se implinesc!", unde puteti castiga premii simpatice.
Ingrediente pentru aluat
250 g unt
125 g zahăr
2 plicuri Zahăr vanilinat Dr. Oetker
1 ou
3 gălbenuşuri
250 g făină
150 g Gustin Dr. Oetker
Extra
- o linguriță de cacao
- o linguriță de ulei
Pentru decor
- o tabletă de ciocolată neagră+2 lingurițe de ulei de floarea-soarelui
-o tabletă de ciocolată albă+ 2 lingurițe de ulei de floarea-soarelui
-inimioare din zahăr Dr. Oetker
250 g unt
125 g zahăr
2 plicuri Zahăr vanilinat Dr. Oetker
1 ou
3 gălbenuşuri
250 g făină
150 g Gustin Dr. Oetker
Extra
- o linguriță de cacao
- o linguriță de ulei
Pentru decor
- o tabletă de ciocolată neagră+2 lingurițe de ulei de floarea-soarelui
-o tabletă de ciocolată albă+ 2 lingurițe de ulei de floarea-soarelui
-inimioare din zahăr Dr. Oetker
- biluțe colorate Dr. Oetker
Pentru aluat se amestecă untul cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat şi se amestecă, până când se formează o masă compactă. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut. Se amestecă făina cu amidonul şi se încorporează în aluat. Aluatul l-am împartit în două, iar intr-o parte am pus cacao și lingurița de ulei.
Aluatul se pune într-un şpriţ, cu ajutorul căruia se dau forme de coroniţe cu diametrul de aproximativ 4 cm, pe tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se introduce în cuptor. Fursecurile se scot din tavă şi se lasă la răcit. Pentru glazură se taie ciocolata în bucăţi mici, se amestecă cu ulei şi se fierbe pe baie de aburi la temperatură mică, până devine o masă compactă. Fursecurile se scufundă pe jumătate în ciocolată şi se aşează pe hârtie pentru copt si se presara inimioare sau bilute colorate. Fursecurile cu cacao le-am scufundat în ciocolată alba, iar cele vanilate în ciocolată neagră. Am folosit pe lângă spriț și aparatul de biscuiți, așa că am făcut si niște brăduleți.
Aluatul se pune într-un şpriţ, cu ajutorul căruia se dau forme de coroniţe cu diametrul de aproximativ 4 cm, pe tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se introduce în cuptor. Fursecurile se scot din tavă şi se lasă la răcit. Pentru glazură se taie ciocolata în bucăţi mici, se amestecă cu ulei şi se fierbe pe baie de aburi la temperatură mică, până devine o masă compactă. Fursecurile se scufundă pe jumătate în ciocolată şi se aşează pe hârtie pentru copt si se presara inimioare sau bilute colorate. Fursecurile cu cacao le-am scufundat în ciocolată alba, iar cele vanilate în ciocolată neagră. Am folosit pe lângă spriț și aparatul de biscuiți, așa că am făcut si niște brăduleți.
Dupa racire se pot pastra într-un borcan închis ermetic.
Am zis ca o sa fac si eu prajitura sah din retetar. :)
RăspundețiȘtergereCraciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!
RăspundețiȘtergere