Vara imi plac retetele simple si rapide si racoroase. In aceasta categorie intra si sosul asta de rosii. Se face rapid si simplu, scump nu e, si merge si rece.
Il puteti servi simplu alaturi de paste si poate cu putina branza razuita pe deasupra, il puteti manca cu chipsuri, cu piure de cartofi si chiftelute (so clasic), sau simplu si rece cu cateva crutoane.
Puteti pune mai mult busuioc decat in reteta, insa aveti grija sa nu fie prea aromat. La fel si usturoi.
Spor la treaba!
Ingrediente
-o ceapa alba mare
-2 catei de usturoi
-2 conserve de rosii intregi sau cuburi Sun Food
-4-5 frunzulite de busuioc proaspat
-2 frunze de dafin
-o lingura de unt
-sare si piper dupa gust
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ceapa si usturoiul care se calesc cateva minute, pana cand ceapa este translucida si moale. Se adauga conservele de rosii, dafinul si busuiocul si se lasa sa fiarba la foc mic cca 15-20 minute.
Se scot foile de dafin din sos, apoi se transfera intr-un blender sau intr-un alt vas si se paseaza cu blenderul vertical pana cand sosul este cremos si omogen.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Eu am facut chiftele si le-am scufundat in sosul asta fain. Am fiert si cateva paste, am pus deasupra lor sos si chiftelute, putin parmesan si...pofta buna!
Delicios arata Cori, vin la masa ;)
RăspundețiȘtergere