luni, 18 august 2014

Pui Piccata/Chicken Piccata

De cand am descoperit puiul piccata am "abuzat" de aceasta reteta de fiecare data cand am avut ocazia.
Puiul Piccata vine, poate v-ati dat seama dupa denumire, de la prietenii nostri italieni. Este o modalitate foarte rapida de a prepara carnea, rezultand un preparat destul de sofisticat. Pana acum nu am avut musafiri la masa care sa nu imi ceara reteta :) asa ca din toata inima v-o recomand. Si astept impresii!


Ingrediente
-un piept de pui
-3 linguri cu varf de parmesan
-3 linguri faina alba
-2 linguri capere (in otet am avut eu)
-2 linguri de unt
-2 linguri zeama de lamaie
-un catel de usturoi pisat
-3 linguri de ulei
-sare si piper
-putina apa sau supa de pui (cca 100 ml)
-patrunjel proaspat (cateva fire)

Pieptul de pui se feliaza, apoi fiecare bucata se bate ca si pentru snitel.
Intr-o farfurie se amesteca parmesanul cu faina, sare si piper.
Intr-o tigaie se incing uleiul si o lingura de unt.
Feliile de pui se trec prin amestecul de faina, apoi se prajesc in tigaie pana cand sunt rumene pe ambele parti, apoi se scot  si se tin deoparte (daca mai este nevoie de ulei la prajire, completati).
In tigaia unde s-a prajit puiul se pun usturoiul, caperele, zeama de lamaie si supa de pui. Se lasa cateva minute sa fiarba si sa scada, apoi se adauga lingura de unt ramasa, iar la urma patrunjelul tocat marunt.
Sosul fierbinte se serveste peste bucatile de pui.
Noi am avut cativa cartofi noi pe care i-am fiert, apoi i-am prajit cateva minute in ulei si unt si o calata colorata cu rosii, castraveti si salata verde.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!