Nu stiu cum e prin alte parti, dar langa Cluj ciupercile isi fac de cap. Le-au prins bine ploile din ultima vreme si gasesti peste tot tarabe cu diferite feluri de cumparat.
Eu am ales galbiorii, caci nu am mancat sau gatit pana acum si am fost foarte curioasa. Well, ce sa va spun?! Mi-au placut foarte foarte mult. Textura, aroma, culoarea. Tot! Aduc a carne de pui, mi se pare, iar in combinatie cu smantana dulce a fost o adevarata minunatie.
Incercati reteta cu incredere. Se face repede si nu aveti ce sa gresiti aici. Spor!
Ingrediente
- 1 kg de galbiori
- o ceapa alba (nu prea mare, nici prea mica)
- 2 catei de usturoi
- 200 ml smantana nefermentata (eu iau de la Lechinta)
- o lingura de unt
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 3-4 fire de patrunjel proaspat
- 5-6 frunzulite de busuioc proaspat (nu bag mana in foc ca cel uscat va da aceeasi aroma)
1. Galbiorii se spala in mai multe ape si se curata eventualele impuritati de pe codite si palarii. Eu am avut galbiori mici si nu i-am taiat, insa daca aveti galbiori mari, taiati-i in 2 sau 4.
2. Ceapa se curata si se toaca marunt. La fel si usturoiul.
3. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga uleiul.
4. Se adauga in tigaie ceapa si usturoiul si se calesc pana cand ceapa devine moale si sticloasa.
5. Se adauga galbiorii, sare si piper. Galbiorii vor lasa destul de multa apa, asa ca se tin pe foc pana cand se evapora apa, iar ei sunt moi.
6. Odata apa evaporata, se adauga smantana, se amesteca si se mai lasa pe foc cateva 2-3 minute.
7. Se adauga patrunjelul tocat marunt si brunzulitele de busuioc.
Puteti manca tocanita asa simpla cum este. Dar alaturi de niste paste sau orez merge ca unsa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!