duminică, 24 august 2014

Pui spaniol cu chorizo si cartofi

In clasamentul meu de carnuri (caci am asa ceva), puiul este pe locul 2 (pestele ocupa primul loc) si incerc sa il gatesc in cat mai multe moduri posibile (mai multe retete cu pui gasiti aici). Azi am incercat o reteta a la Nigella Lawson, de cartea careia ma bucuram in postarea aceasta,  o reteta plina si bogata in arome (ca doar e a la Nigella). Este o mancare perfecta pentru zile friguroase cand iti vine da stai in casa la caldura, sa mananci ceva gustos si sa nu faci nimic altceva. Eventual sa citesti o carte frumoasa. Sau sa te cuibaresti in varful patului cu patura trasa pana sub nas si sa te uiti la o comedie.
Sper sa va placa reteta, sa o incercati si sa va bucurati de ea.



Ingrediente
-4-6 pulpe superioare de pui
- 1 fir chorizo (de la Lidl)
-6-7 cartofi noi marime potrivita
-o ceapa (rosie de preferinta)
- 4 linguri de ulei de masline
- sare si piper, oregano uscat
-1 lingurita coaja de lamaie (sau de portocala) 
-cateva linguri de mazare (optional)
- 3-4 fire patrunjel proaspat

De pregatit si avut la indemana:
Odata ce va apucati de lucru, porniti si cuptorul la 220 de garde.
Carnea se spala bine in apa rece si se inlatura eventualele pene ramase pe piele.
Chorizo se taie rondele.
Cartofii curatati si spalati se taie in 2 sau 4 bucati.
Ceapa se curata si se taie mare.
Asamblare:
Intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a cuptorului) se pun cele 2 linguri de ulei si carnea. Printre bucatile de carne se pun cartofii si chorizo (si mazarea), iar deasupra se presara ceapa. Se stropeste totul cu cele 2 linguri de ulei ramase, se presara sare si piper, oregano, iar peste rondele se pune  coaja de lamaie.
Se da tava la cuptor pana cand pulpele sunt rumene si cartofii moi, dar auriti (1h si 10 minute in cazul meu).
Presarati pe deasupra patrunjel tocat marunt si serviti.
O salata colorata merge de minune.
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!