luni, 17 martie 2014

Sandwich cu focaccia si legume

Imi place focaccia la nebunie, iar sandwichul de azi este...oh, oare cum sa va zic? Este love at first sight bite. Painea asta face din orice sandwich ceva deosebit, credeti-ma pe cuvant si incercati. Este un sandwich vegetarian, dar la fel de bine puteti sa folositi ca si umplutura branzeturi si carne; eu l-am preferat mai simplu si usurel. Sosul de avocado este parca facut pentru aceasta gustare, asadar sa nu il evitati, ca sa nu mai mentionam cat este de sanatos. Este o modalitate buna de a consuma legume crude, in afara de a le folosi intr-o salata. Si pun pariu ca si copiii se vor bucura de el :) Si stiti ce mai cred? Cred ca ar merge de minune ca aperitiv de bufet pentru diferite ocazii. Taiat asa in cuburi mai mici, cu niste scobitori infipte...ce ziceti?
Sper sa va placa, iar daca incercati minunea dati-mi de stire. Enjoy!

P.S. Eu l-am savurat la cafeaua de dimineata si mi-a facut dimineata mai frumoasa. Si mai colorata!

  

Ingrediente
Pentru focaccia folositi reteta aluatului de aici. Aluatul l-am copt intr-o forma patrata, nu rotunda, iar dupa racire am taiat painea in doua pe lungul ei.
Umplutura:
-salata verde
-rosii (taiata rondele)
-morcovi rasi (pe razatoarea mare)
-ceapa rosie (taiata rondele)
-sos de avocado ( un avocado copt, 2 linguri ulei de masline, o lingurita mustar, 2 linguri zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Toate acestea se pun intr-un blender si se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena si fina).

Ca si in imaginea de mai jos, am alternat straturi de legume la final punand sosul de avocado. Am acoperit legumele cu capacul painii, am presat usor, apoi am feliat mega-sandwich-ul.
Pofta mare!

 

 


Un comentariu:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!