In ultima vreme consumam destul de mult avocado si il folosesc in cat mai multe combinatii. Este o sursa importanta de potasiu si proteine, este bogat in antioxidanti si are grasimi bune pentru organism (monosaturate). Regleaza tensiunea arteriala (datorita potasiului), protejeaza ficatul si are rol de preventie in cazul unor tipuri de canccer (cum ar fi cel de san sau de prostata).
Cand alegeti un avocado trebuie urmarit ca acesta sa nu aiba pete negre sau maronii pe coaja si sa nu fie foarte moale. Un avocado foarte moale s-ar putea sa nu fie tocmai cel mai bun si cel mai proaspat. Mi s-a intamplat de cateva ori sa cumpar avocado foarte copt si sa fie de fapt stricat, cu un miros dubios. Daca alegeti un avocado care este tare este bine sa il tineti intr-o punga de hartie 2-3 zile inainte de a-l consuma. Existand mai multe tipuri de avocado, culoarea nu este un factor care sa indice daca este sau nu copt. Astfel veti intalni fructe cu coaja verde sau de un maroniu-verzui inchis (aveti doar grija la cat este de moale si eventualele pete).
Mai jos va las 6 retete/idei care poate va atrag si pe voi.
+
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!