luni, 27 mai 2013

Salata mea inedita

Buna sara, dragii mei! Am intrat mai rar in bucatarie zilele astea si asta se vede si aici, dar promit sa redresez situatia. Pana una alta azi e luni si daca e luni e lunea altfel. Adica lunea mancam mai sanatos, nu facem excese de nici un fel si mergem incet incet pe drumul schimbarilor pe care ni le-am propus.
Recunosc ca azi m-am scapat intr-un pahar de cola, dar sa stiti ca eu nu am vrut...el a venit la mine..ok?!
Buuuun. Nu ma mai lungesc si va prezint salata mea faina. pe care o inscriu in concursul Inedit al lui  Andie.


Ingrediente
-rucola (dupa pofta inimii)
- 300 g ciuperci pleurotus
-tofu cu ardei (in saramura)
-un castravete
-ulei de masline
-3 linguri ulei de masline
-1-2 catei de usturoi
-otet balsamic
-sare si piper dupa gust

Tofu se scoate din cutie (eu am folosit 1/2 din cutie) si se trece printr-un jet de apa, apoi se tamponeaza usurel cu prosoape absorbante. Se incinge o tigaie  si se prajeste tofu pe ambele parti cateva minute. Daca aveti o tigaie grill e mai mult decat perfecta, caci vor ramane dungi frumoase si rumene pe branza. A mea nu a fost disponibila in acel moment, asa ca am apelat la tigaia clasica. Se scoate tofu din tigaie si se tine deoparte pana cand se raceste, apoi se taie in cubulete.
Ciupercile se spala bine bine si se pun si ele in tigaie la prajit. Pentru ciuperci se pregateste un amestec de ulei de masline cu usturoi pisat si cu el se ung ciupercile pe ambele parti . Vor capata o aroma asa de faina de la usturoi de numa, asadar nu renuntati la acest pas :D
No bun. Avem tofu prajit, avem ciupercile perpelite si ne putem apuca de asamblat salata; si anume:
Pe un platou se pune rucola, castravetele taiat rondele, fasii de ciuperci si cubulete de tofu+2-3 stropi de otet balsamic si sare si piper dupa gust. Serviti imediiiiaaaat!
In cazul in care gustul amarui al rucolei nu va este pe plac o puteti inlocui cu salata verde. Sau spanac. Deasemenea, puteti adauga pe deasupra seminte de susan prajite, seminte de chia sau orice fel de seminte sau ingrediente doriti.



Pofta buna!

3 comentarii:

  1. cum e tofu? nu am mancat niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  2. Corina, ma omori tu. Stii ca eu pana acum nu am mancat tofu din asta prajit? Aproape in fiecare seara eu bag cate o mega salata, dar uite ca nu m-am gandit sa-i adaug crunch din tofu, so 10 points plus for the idea!
    Iti tare multumesc ca ti-ai luat din timp si energie sa te inscri la concurs si te imbratisez cu drag, desi imi faci viata foarte dificila in calitate de jurat :)))
    XO

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!