vineri, 19 aprilie 2013

Spaghetti alla puttanesca

Api, dragii mei, oare ce sa va spun despre pastele astea? Ca arata bine...se vede asta cu ochiul liber. Ca au fost bune rau de tot...confirmam din toata inima.
Spaghetele curvelor (pardon, prostituatelor) este o mancare ce trebuie sa o incercati macar o data. Ca apoi...veti vedea :)
Daca doriti sa aflati mai multe despre originile acestei retete va las un link cu un articol dragut, aici.

Apoi, va ziceam in postarea anterioara de cateva din schimbarile pe care le-am facut in alimentatie si in acest sens avem una si aici. Este vorba despre pastele folosite, cele integrale. Sunt mult mai sanatoase decat cele cu faina alba si, cel putin noua, ni se par mai gustoase. Prefer oricand sa pregatesc niste paste in casa din faina integrala, ou si apa. Nu se compara nimic cu acestea, credeti-ma. Bineinteles, nu este de vorba de spaghetti-le de mai jos, deoarece inca nu am ajuns la aceasta performanta. Inse se pot pregati foarte bine foi de lasagna (chiar cu diferite arome) si taietei de diferite dimensiuni. Trebuie doar sa vrei!
Later edit: Cand ma refer la faptul ca pastele integrale sunt mai sanatoase decat cele cu faina alba nu ma refer la puterea lor calorica. Ma refer la faptul ca produsele cu faina alba au tendinta de a da stari de balonare si disconfort. Cel putin in cazul meu asa este si de asta am ales sa le inlocuiesc.


Ingrediente
-200 g spaghetti (integrale)
-3 linguri ulei de masline
-4 fileuri de ansoa
-o lingura capere
-2 linguri masline negre (fara samburi)
-200 g rosii decojite si taiate marunt (am folosit o conserva de la Cirio)
-ardei iute (dupa gust)
-o ceapa alba
-3 catei de usturoi
-sare si piper

Puneti o oala mare cu apa si sare la foc si fierbeti pastele al dente.
Ceapa tocati-o marunt si caliti-o in uleiul incins alaturi de usturoiul pisat. Adaugati fileurile de ansoua, caperele si maslinele, apoi rosiile decojite si ardeiul iute. Condimentati cu sare si piper si mai adaugati putina apa, cca 100 ml. Lasati sosul sa fiarba la foc molcom pana cand scade, apoi adaugati pastele scurse de apa. Amestecati si serviti cu patrunjel tocat marunt presarat pe deasupra.

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Am consumat și eu paste integrale cândva, dar nu prea m-au încântat. Le consumam în timpul dietei. Cred că sunt mai sănătoase, dar caloriile nu diferă foarte mult de cele cu făină albă. Până la urmă sosurile fac pastele foarte calorice. E bine că ție îți plac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina nu ma refeream la calorii, e stiut ca sosurile dau puterea calorica. Insa, pastele cu faian alba si in general produsele cu faina alba pot sa duca la balonare. In cazul meu despre asta este vorba. Cum mancam paine sau paste sau pizza ma umflam si eram tot timpul balonata cu o stare de disconfort foarte mare. De cand am trecut pe integrale ma simt mult mai bine. Bineinteles, daca se aplica la mine, nu inseamna ca se aplica tuturor.
      Te pup si week-end frumos! :*

      Ștergere
  2. Mie imi plac pastele integrale. Pe cat posibil incerc sa le evit pe cele din faina alba, la fel si orezul :) Imi plac chiar si la gust. Asadar...nu refuz o portie din pastele tale. Te pup

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!