vineri, 26 aprilie 2013

Pesto de leurda

Am asteptat cu nerabdare aparitia leurdei pe piata in acest an si prima reteta pregatita a fost acest pesto. Si va indemn si pe voi sa profitati de aceasta minunatie a naturii si pe langa pesto va mai recomand aceasta tarta. Sunt doua retete simple simple de tot in care puteti utiliza leurda, dar nu-i asa ca din simplitate se nasc lucruri marete?! :)
Pesto de leurda este usor intepator si piscator si puteti sa il pregatiti cu muguri de pin, alune sau migdale in locul nucilor. Noua ne-a placut combinatia de nuci+usturoi+parmezan si cred ca voi ramane la aceast varianta de pesto de acum incolo.
Postarea de azi o dedic frumoasei initiative Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Adina.


Ingrediente
-2 legaturi de leurda
-80 g parmezan razuit
-2 linguri nuca
-sare si piper
-4 linguri ulei de masline

Ingredientele se pun intr-un blender si se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena. Daca cumva considerati ca ar mai trebui adaugat ulei de masline nu ezitati sa o faceti, mie 4 linguri mi s-au parunt suficiente. Serviti pesto-ul de leurda cu paste.


Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Corinus , si eu vreau sa fac pesto cat de curand !!! ;)
    Multumesc ptr reteta !! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. e musai de încercat, super ingeniosă reţeta..până creşte niţeluş mai mare busuiocu din jardinieră. muuulţumim, Cori!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce culoare minunata are, iar pastele alea ma termina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intradevar culoarea este foarte vie si te atrage sa gusti putin putin pana cand nu mai ramane nimic!

      Ștergere
  4. As muri de placere sa mananc pastele cu sosul tau pesto. Excelenta si ingenioasa reteta. Felicitari! <3

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!