marți, 3 iulie 2012

Dovlecei umpluti (reteta dietetica)


Stiu ca nu va vine a da drumul la cuptor, insa uneori e musai. Ca de exemplu pentru a incerca dovleceii astia.
Am vrut sa profit din plin de aparitia dovleceilor, iar cel pe care l-am folosit este chiar din gradina...asadar trebuia sa il pregatesc intr-un mod mai special. Reteta este una dietetica si poate constitui o cina extrem de gustoasa. Bineinteles, serviti fara paine, eventual cu o salata. Eu una sunt la dieta si am voie sa mananc doar anumite alimente, iar dovleceii astia mi-au incantat simturile.


Ingrediente
-un dovlecel mare
-carnea tocata de la un piept de pui
-1/2 ardei gras verde
-1/2 ardei gras rosu
-putin cimbru uscat
-un fir ceapa verde
-sare si piper dupa gust

pentru servit:
-200 ml iaurt 0,1% grasime
-3-4 fire de marar tocate marunt

Dovleceii se curata de coaja (sau nu, cum doriti) si se scobesc de miez, avand grija sa nu se rupa peretii dovlecelului. Intr-un blender se pun: miezul scobit, carnea tocata, ardeii taiati bucati si ceapa verde. Se mixeaza pana cand se obtine un amestec omogen, apoi se transfera intr-o cratita. Se adauga un pahar de apa si se lasa amestecul pe foc pana cand scade apa (cca 20 de minute). Se condimenteaza dupa gust cu cimbru, sare si piper.
Cu acest amestec se umplu dovleceii scobiti, se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pana cand dovlcecelul este patruns si moale.
Serviti dovleceii umpluti cu sosul de iaurt si marar.




Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Deliciosi !!! Super se pot manca chiar reci ...acum vara.
    ciao!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciao, Nicoleta! asa e, se pot manca si reci, sunt la fel de buni!

      Ștergere
  2. Eu as papa dovlecei in toate combinatiile , dar ai mei ..... ai mei fac multe figuri cand e vb de ei !! :(:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Magda, de multe ori eu fac dovlecelul doar pentru mine, iar nasurile fine primesc altceva :))

      Ștergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!