luni, 2 iulie 2012

Salata calda de dovlecei

...de dovlecei, ardei, ceapa verde si carnaciori. Sau orice alt ingredient preferat de voi, de exemplu rondele de vinete, conopida, ciuperci, etc.
Eu zic ca e perfecta pentru o cina de vara, e calduta si usoara si se prepara si repede, in cca 20-30 de minute.


Ingrediente
-un dovlecel
-un ardei gras rosu si unul galben
-2 fire de ceapa verde
-cativa carnaciori
-sare si piper
-putin ulei de masline

Dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs intr-o sita. Ardei se taie fasii, iar ceapa se crapa in 2-3 pe lungime (se pastreaza partea verde care nu se va praji). Se prajesc legumele in tigaie tip grill sau gratar, daca se poate fara ulei. Carnaciorii se cresteaza si se prajesc si ei 2-3 minute.
Intr-un vas asamblati salata si condimentati cu sare si piper dupa gust, iar cand serviti, serviti cu putin ulei de masline pe deasupra si cu cozile de ceapa verde taiate marunt presarate peste salata.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!