Ingrediente
-400 g de spanac (am avut congelat)
-500-600 ml de lapte
-2 catei de usturoi
-o lingura de faina alba
-200 g cascaval
-oua (cate doriti, eu am folosit 6)
-sare
-piper
-boia
-ulei de masline (o lingura)
-putin unt
-o lingura de pesmet
Intr-o tigaie/oala inalta punem uleiul de masline, iar cand acesta sfaraie adaugam spanacul si il lasam sa se decongeleze, amestecand din cand in cand. Cand este complet dezghetat adaugam laptele si lasam sa fiarba. Separat amestecam faina cu putin lapte si adaugam la spanac odata ce incepe sa fiarba; amestecam continuu sa nu ramana cocoloase, adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare si piper.
Ungem o tava termorezistenta cu unt, presaram pesmet si transferam spanacul din oala in tava. Pe deasupra presaram cascavalul razuit si spargem ouale..ca si in imaginea de mai jos.
Peste oua punem putina sare, piper si boia si dam tava la cuptor pentru 25 de minute. Daca doriti oua moi reduceti timpul de coacere.
Servim fierbinte!
Pofta buna!
ce pofta imi e, chiar am vazut spanac in piata, azi cred ca o sa cumpar si trec la treaba, pup :*
RăspundețiȘtergereDana sa-mi spui cum ti-a iesit, te pup
RăspundețiȘtergereEiii daa..chiar as manca.....merg la cules de spanac...la coperativa ...mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergeream facut si eu si a iesit delicios! ms mult de reteta :)
RăspundețiȘtergere