luni, 16 ianuarie 2012

Oua umplute cu ciuperci

Va prezint un aperitiv delicios care va fi foarte apreciat de iubitorii de ciuperci si oua umplute, care doresc sa incerce o varianta diferita fata de ouale umplute in stil clasic, cu pate sau carne.



Ingrediente

-8 oua
-300 g ciuperci champignon
-sare
-piper
-1 catel de usturoi
-maioneza (de casa)

Pentru inceput punem ouale la fiert, apoi pregatim ciupercile. Acestea se curata, se spala si se oparesc cateva minute in apa cu sare. Odata oparite se pun intr-o sita si se lasa la scurs. Este important sa stea cat mai mult la scurs, asa ne asiguram ca nu obtinem o umplutura prea lichida..
Punem ciupercile si usturoiul intr-un blender si pasam pana obtinem o pasta fina. Curatam ouale si le taiem in doua, iar galbenusurile le punem peste ciuperci si pasam din nou. In compozitie punem si 2-3 linguri de maioneza de casa, asa ca va spun cum o fac eu.
Pentru maioneza pun in vasul de la blender 2 oua (intregi), o lingurita de mustar, o lingura de zeama de lamaie si 400 ml de ulei, pornesc blenderul si in max 5 minute maioneza este gata.
Asadar, punem si maioneza si omogenizam umplutura; potrivim de sare si piper.
Pe un platou intindem un strat de maioneza, apoi umplem fiecare jumatate de albus cu umplutura pregatita mai sus si il asezam pe platou. Decoram dupa placul propriu si dam la frigider platoul pana la servire.
Maioneza mea este foarte galbena deoarece am folosit oua de casa. Daca doriti puteti sa puneti in maioneza iaurt sau smantana, iar umplutura o puteti pune cu ajutorul unui pos in diferite forme (daca aveti timp chiar va recomand, arata foarte bine).
Serviti rece pe post de aperitiv.



Pofta buna!


4 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!