miercuri, 21 decembrie 2011

Snitele la cuptor

O alternativa la cele prajite, insa cu mai multe avantaje.
1. Scapam de mirosul de prajeala
2. Facem economie la ulei
3. Timp redus de preparare
4. Sanatate mai multa
Deasemenea, merg foarte bine pe platourile pe care le pregatiti pentru Craciun; si puteti pregati si niste chifteleute...tot la cuptor, aveti reteta aici.



Avem nevoie de:
-carne taiata pentru snitele
-ou
-faina alba
-pesmet
-sare
-piper
-boia
-oregano
-putin ulei

Carnea o batem (eu o pun pe folie, apoi acopar cu folie-asa se bate frumos fara sa stropesc in jur si fara sa rup carnea). Batem oul cu sare si piper, punem si boia si oregano. Trecem carnea prin faina, ou, pesmet si o asezam in tava, in care am pus hartie de copt si am uns-o cu putin ulei.
Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade (foc mediu), apoi scoatem tava si intoarcem snitelele si mai dam la cuptor pentru alte 15 minute. Serviti cald alaturi de garnitura preferata sau de o salata.
Nu taiati feliile de carne foarte gros pentru a preveni uscarea lor in cuptor.






Pofta buna!


5 comentarii:

  1. excelente! aceasta este varianta mea preferata :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Emily, a devenit si preferata noastra. pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mai degraba as face economie la uleiul mancat decat la uleiul gatit asa ca e bine venita alternativa. Multumesc pentru reteta, nu ma gandisem la asa ceva pana acum

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!