luni, 19 decembrie 2011

Casuta din turta dulce

Casuta de turta dulce..sau o coproductie Teo-Corineasca, caci nu am mesterit singura ci impreuna cu Teo, sunt sigura ca ii cunoasteti blogul culinar si minunatele retete. Ei bine, cum locuim una langa cealalta si de curand am facut pasul inspre a ne cunoaste mai bine, uite ca am si copt ceva impreuna. Nu as fi visat vreodata sa fac casuta de turta dulce, insa Teo m-a ambitionat si mi-a propus sa facem impreuna.
Multumesc mult Teo! si pentru reteta si pentru timpul petrecut impreuna. Ma bucur ca am ajuns sa-mi dau seama cine se ascunde in spatele retetelor si ce fel de om esti :)
Vorba lunga, saracia omului...asa ca:





Reteta care am folosit-o este aceasta.Respectati cantitatile pentru o casuta, dublati-le daca doriti sa faceti doua casute.
Inainte de toate trebuie sa aveti la indemana un sablon pentru casuta. se obtine foarte usor daca il cautati pe google, veti gasi o multime de sabloane. Alegi unul si printati-l.

Avem nevoie de:
- 150g zahar brun
- 100g unt la temperatura camerei
- 125ml miere
- 500-600g faina
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita sare
- o lingurita mix condimente pentru tarte( scortisoara, anason, cuisoare)
- o lingurita ghimbir macinat
- 125 ml apa


Batem cu mixerul untul cu zaharul pana obtinem o spuma, apoi adaugam mierea, faina amestecata cu praful de copt, condimentele, sarea si apa (alternati faina cu apa, adica puneti putina faina, bateti aluatul apoi apa si tot asa).



Omogenizam compozitia si o transferam pe masa de lucru presarata inainte cu faina din belsug.
Framantam putin aluatul si intindem o foaie groasa de 4-5 mm. Punem sabloanele din hartie peste foaia de aluat si decumpam formele casutei. Incercati, pe cat posibil, sa taieti cat mai drept foile, daca nu ati reusit cand le scoateti din cuptor si sunt calde puteti sa le mai indreptati din cutit. Coaceti turta 12-15 minute si preincalziti la temperatura mare cuptorul.



Pentru asamblare ne vom folosi de Royal Icing.
Pentru acesta avem nevoie de 3 albusuri de ou si 600 g de zahar pudra (respectati cantitatile acestea).
Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat. Se obtine o spuma foarte consistenta. Punem spuma in pos si ne apucam de lucru.
Cautati pentru asamblare o tava, o planseta sau un carton imbracat in hartie. Deasemenea sa aveti la indemana si 1-2 coserve mai inalte pentru sprijinirea zidurilor.
Cu ajutorul posului ungeti marginile zidurilor si uniti-le ca si in imaginile de mai jos, apoi decorati casuta dupa placerea si pofta inimii. Eu am facut acoperisul cu spuma de albsuri si am lipit bombonele. Usa si steluta verde sunt din fondant.
Inainte sa asamblati acoperisul nu uitati sa scoateti conservele din casuta :)




E delicioasa, nu-i asa?!



Sa aveti spor si pofta buna!

11 comentarii:

  1. Multumesc, Adriana! esti foarte draguta :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte draguta casuta!!!!
    Stii ziceam ca ma sperie ideea, ca mi se pare o treaba foarte migaloasa si grea. Dar am cautat pe net filmulete si vazand si casuta ta, mai-mai ca mi-am facut curaj :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana multumesc. Ma bucur sa ne..revedem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daiana sa stii ca nu e mare filozofie cu casuta, eu te incurajez cu drag sa faci. o sa te si distrezi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  6. e superba casuta, sigur o voi face pt baietelul meu

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc! o sa ii placa mult, eu am daruit-o nepotelului meu care a fost super incantat de ea!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!