duminică, 18 decembrie 2011

Pulpa de porc in bacon

De curand m-am inscris la provocarea secreta gazduita de Ama. Pe scurt, am primit mail de la Ama cu un alt blog inscris la provocare, de unde a trebuit sa aleg o reteta si sa o incerc.
Blogul meu secret este Dulciuri fel de fel, un blog pe care sunt sigura ca il cunoasteti si pe care l-ati vizitat de multe ori poate chiar ati incercat retetele. Miha, detinatoarea blogului, este o persoana pe care o admir foarte mult tocmai din cauza dulciurilor pe care le prepara.
Insa, reteta pe care am ales-o nu este o reteta de ceva dulce, ba dimpotriva este de ceva iute si sarat, suculent si aromat. Asadar am ales reteta de pulpa de porc in bacon. Mi-a fost foarte greu sa aleg numai o reteta; la primul ochi aruncat pe blog am salvat in jur de 10 retete din care sa aleg, iar aceasta pe care am preparat-o nu este din cele 10 deoarece au urmat alte topuri de retete :) Pana la urma m-am decis! O friptura absolut delicioasa, cu o aroma deosebita.



Am folosit:
-o bucata de carne de porc
-bacon
-un pahar de vin alb
-o capatana de usturoi
-ulei de masline (2-3 linguri)
-chilli
-oregano
-busuioc
-cimbru



Din capatana de usturoi am pastrat 2-3 catei si restul i-am pisat si amestecat cu uleiul de masline, condimentele (chilli, oregano, busuioc si cimbru) le-am amestecat intr-un vas. Bucata de carne am uns-o cu amestecul de ulei si usturoi si am presarat amestec de condimente, apoi am invelit bucata in bacon. Am asezat carnea intr-un vas, am turnat vinul si am presarat amestec de condimente (am pus pe langa carne si cateva bucati de cartofi si usturoiul ramas).
Am dat vasul la cuptor cu folie de aluminiu pentru 40 de minute la 180 de grade, apoi am descoperit vasul pentru rumenire.



Serviti cald alaturi de o garnitura preferata, noi am avut cartofi wedges si sos de usturoi.





Miha multumesc pentru reteta, cu siguranta o voi mai face deoarece am pus-o pe lista de favorite, deasemenea felicitari pentru blog! Este foarte bine organizat si mai ales este un blog complex, cu de toate. Impatimitii dulciurilor cu siguranta au ce invata de la tine!

5 comentarii:

  1. wow, ce fel arata! imi imaginez ca e delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adriana e la fel de delicios pe cum arata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain ti-a iesit! Arata la fel de apetisant pe cat este!

    Ma bucur ca am putut sa te provoc luna aceasta. :)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Miha provocarea a fost pe placerea si gustul nostru. O reteta minunata, sa stii. Multumim! pupici

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!