sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Pui cu ciuperci in sos de smantana si gorgonzola

Branza Gorgonzola a devenit una din preferatele noastre. Fie ca o mancam ca si crema cu nuci (o sa pun curand reteta), cu paste sau uneori chiar si goala ne place la nebunie. Si daca si voua va place Gorgonzola o sa va placa cu siguranta si mancarea aceasta. Se poate face si fara pui sau fara ciuperci, cum va place. Eu zic ca, totusi, impreuna merg cel mai bine :)



Avem nevoie de:

-pipet de pui (am folosit unul mai maricel)
-ciuperci champignon (am avut micute si am pus dupa ochi 2-3 maini pline)
-gorgonzola (cca 100 )
-2 linguri de smantana
-o ceapa
-un catel de usturoi
-sare, piper
-putin ulei
-patrunjel

Pregatim ingredientele: pieptul de pui se spala si se taie bucatele, ciupercile se curata/spala si se taie in doua (sau se lasa intregi daca sunt mai micute), ceapa se toaca fin.
Incalzim o tigaie si adaugam putin ulei, nu mult. Calim ceapa pana devine sticloasa si adaugam ciupercile. Ciupercile se fac repede, asa ca dupa 5 minute adaugam si cubuletele de pui. Amestecam pana cand puiul e patruns si usor rumenit. Punem smantana si cand da in clocot adaugam branza (taiata cubulete pentru a se topi mai usor). Potrivim de gust cu sare si piper si adaugam usutoiul pisat si patrunjel tocat marunt. 2-3 clocote si mancarea e gata.
Se serveste alaturi de o garnitura sau o salata sau ca atare.


3 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!