Am intrat de cateva zile in Postul Craciunului asa ca de acum si pana la Craciun o sa va prezint mai multe retete de post, pentru a veni in ajutor acelora care doresc sa posteasca si nu mai stiu ce sa gateasca. Daca veti gasi aici insiratia ma voi bucura nespus de mult.
Pentru azi: Chiftele de soia. Soia este un aliment foarte bun pentru organismul nostru; reduce colesterolul rau, reduce hipertensiunea si creste imunitatea organismului. Este un aliment de care uitam si il consumam rar, de obicei cu ocazia posturilor religioase. Acum nu militez pentru: Nici o masa fara soia!...insa din cand in cand putem introduce si soia in meniul nostru.
Chiftelele de azi le-am prajit in ulei, insa se pot face la fel de bine si la cuptor. Noi nu prea mancam prajeli, insa din cand in cad ne facem acest capriciu :)
Avem nevoie de:
-200 grame soia granulat
-4-5 felii de paine (paine veche e cea mai potrivita)
-2 catei mari de usturoi
-patrunjel tocat
-ulei
-sare
-piper
Soia se fierbe cca 30 de minute in apa cu sare pana cand se umfla/hidrateaza. O punem intr-o sita si o lasam la scurs. Inmuiem in apa feliile de paine si le faramitam bine de tot. Amestecam soia cu painea, patrunjel tocat si usturoi pisat, condimentam dupa gust cu sare si piper si adaugam treptat ulei. (Eu am folosit in jur de 50 ml de ulei. Se pune ulei pana cand amestecul este legat si se pot forma mingiute). Din compozitie se formeaza mingiute care se prajesc in ulei incins sau se coc la cuptor (de aceasta data eu le-am prajit).
Se servesc cu fasole frecata/batuta, piure de mazare, orez, cartofi..ce garnitura doriti. Noi am avut fasole si bineinteles muraturi .
Pofta buna!
Din cantitatile de mai sus iese o cantitate destul de mare de chiftele, hai sa zicem ca ajunge pe 2 zile. Daca va plac, insa, doar proaspete si doriti sa le consumati doar in ziua respectiva reduceti cantitatile.
Pentru azi: Chiftele de soia. Soia este un aliment foarte bun pentru organismul nostru; reduce colesterolul rau, reduce hipertensiunea si creste imunitatea organismului. Este un aliment de care uitam si il consumam rar, de obicei cu ocazia posturilor religioase. Acum nu militez pentru: Nici o masa fara soia!...insa din cand in cand putem introduce si soia in meniul nostru.
Chiftelele de azi le-am prajit in ulei, insa se pot face la fel de bine si la cuptor. Noi nu prea mancam prajeli, insa din cand in cad ne facem acest capriciu :)
Avem nevoie de:
-200 grame soia granulat
-4-5 felii de paine (paine veche e cea mai potrivita)
-2 catei mari de usturoi
-patrunjel tocat
-ulei
-sare
-piper
Soia se fierbe cca 30 de minute in apa cu sare pana cand se umfla/hidrateaza. O punem intr-o sita si o lasam la scurs. Inmuiem in apa feliile de paine si le faramitam bine de tot. Amestecam soia cu painea, patrunjel tocat si usturoi pisat, condimentam dupa gust cu sare si piper si adaugam treptat ulei. (Eu am folosit in jur de 50 ml de ulei. Se pune ulei pana cand amestecul este legat si se pot forma mingiute). Din compozitie se formeaza mingiute care se prajesc in ulei incins sau se coc la cuptor (de aceasta data eu le-am prajit).
Se servesc cu fasole frecata/batuta, piure de mazare, orez, cartofi..ce garnitura doriti. Noi am avut fasole si bineinteles muraturi .
Pofta buna!
Din cantitatile de mai sus iese o cantitate destul de mare de chiftele, hai sa zicem ca ajunge pe 2 zile. Daca va plac, insa, doar proaspete si doriti sa le consumati doar in ziua respectiva reduceti cantitatile.
ce bine arata, si fasolea si chiftelutele
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
RăspundețiȘtergere