miercuri, 2 noiembrie 2011

Friptura de porc cu vin rosu si legume

Aveam in congelator o bucata de carne de porc si am tot amanat sa o prepar din diverse motrive. Am transformat-o intr-o friptura frageda si aromata potrivita de minune pentru o cina intr-o seara racoroasa.



Ingrediente

carne de porc 6-7 felii pregatite ca si pentru snitele (adica taiate nu prea groase si batute putin)
2 morcovi
2 ardei/gogosari
o ceapa rosie mare
3-4 catei de usturoi
o cana de vin rosu
fulgi de ardei iute
sare, piper, boia iute
ulei de masline

Intr-un bol am amestecat putin ulei de masline cu sare, piper, boiaua iute si fulgii de ardei. Am uns bine carnea cu amestecul si am lasat-o o ora la frigider.
Intr-un vas am picurat 2 stropi de ulei si am pus o patura de ceapa rosie, taiata nici prea mare dar nici prea mica, apoi am pus morcovi rondele si felii de gogosari.



Am scos carnea de la frigider si am pus-o peste paturile de legume. Am zdrobit cateii de usturoi si i-am pus langa carne alturi de vinul rosu.
Punem folie pe deasupra si dam la cuptor. Verificam friptura si spre final decoperim pentru rumenire.



Servim cu orice garnitura dorim, noua ne-a fost pofta de mamaliga atunci :)



Pofta buna!

5 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!