luni, 13 decembrie 2010

Foietaj cu branza/cascaval si carne

Folosesc destul de rar aluatul de foietaj, insa de fiecare data iese ceva minunat :P, cam lipsa de modetie, dar chiar asa este. Reteta o am de la cumnata mea, Nina. Am mancat prima data facuta de ea si mi-a placut la nebunie. Este o reteta care se prepara extrem de rapid, nu da batai de cap nici macar incepatorilor. Ca si pret este destul de accesibila si are avantajul ca poate fi pregatita si cu ramasite din frigider.
Puteti folosi acest preparat pe post de aperitiv, si in acest fel veti avea un aperitiv gustos si aspectuos sau puteti sa il savurati la micul dejun sau la cina..in ambele cazuri veti avea ceva consistent pe masa.
Asadar...
Ingrediente
aluat de foietaj
100 g salam (am avut banatean)
2 carnaciori (am avut cabanos)
50 g cascaval/branza
10 ciuperci (mai micute)
3 oua
susan
sare
piper
Aluatul il impartim in doua parti egale. O patura o intindem intr-o tava de cuptor.
Taiem cubulete celelalte ingrediente: salamul, carnaciorii, cascavalul si ciupercile si le punem intr-un bol. Batem ouale cu sare si piper si amestecam cu celelalte ingrediente (pastrati putin oua pentru a unge aluatul pe deasupra).
Peste patura din tava punem compozitia cu carne si cascaval si pe deasupra intindem cea de-a doua patura. O ungem cu ou batut si presaram susan.
Tava va sta la cuptor cca 30-40 de minute la o temperatura de 170 de grade.

Pofta mare!

3 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!