Reteta minunatului meu tort o am de la Daiana...
Daiana, merci tare frumos! A fost bun si delicios si mai vrem..asa ca ramane printre preferatele noastre!
Ingrediente
6 oua
6 linguri de faina
12 linguri de zahar
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
piersici
mere
putina cacao
Preparare
Pregatim fructele. Spalam merele si piersicile si le taiem felii.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Galbenusurile se freaca cu alte 3 linguri de zahar. Se amesteca compozitiile si se adauga faina amestecata cu pragul de copt, lingura cu lingura. Se omoogenizeaza compozitia amestecand usor usor.
Intre timp se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar ramase si se toarna in forma de tort. Se lasa putin sa se racoreasca apoi se aranjeaza feliile de fructe peste zahar. Se toarna si compozitia blatului peste fructe, eu am mai pastrat putin si am amestecat cu cacao apoi am turnat peste compozitia alba.
Dam la cuptor la o temperatura medie cca 40-50 de minute (in functie de cuptor...verificam cu scobitoarea cand este gata).
Scoatem tortul si il lasam putin sa se raceasca apoi il rasturnam pe un platou. Il puteti servi ca atare sau il puteti orna cu frisca..noi il preferam simplu, fara frisca!
Pofta buna!
Daiana, merci tare frumos! A fost bun si delicios si mai vrem..asa ca ramane printre preferatele noastre!
Ingrediente
6 oua
6 linguri de faina
12 linguri de zahar
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
piersici
mere
putina cacao
Preparare
Pregatim fructele. Spalam merele si piersicile si le taiem felii.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Galbenusurile se freaca cu alte 3 linguri de zahar. Se amesteca compozitiile si se adauga faina amestecata cu pragul de copt, lingura cu lingura. Se omoogenizeaza compozitia amestecand usor usor.
Intre timp se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar ramase si se toarna in forma de tort. Se lasa putin sa se racoreasca apoi se aranjeaza feliile de fructe peste zahar. Se toarna si compozitia blatului peste fructe, eu am mai pastrat putin si am amestecat cu cacao apoi am turnat peste compozitia alba.
Dam la cuptor la o temperatura medie cca 40-50 de minute (in functie de cuptor...verificam cu scobitoarea cand este gata).
Scoatem tortul si il lasam putin sa se raceasca apoi il rasturnam pe un platou. Il puteti servi ca atare sau il puteti orna cu frisca..noi il preferam simplu, fara frisca!
Pofta buna!
Super fain...Trimite o felie.
RăspundețiȘtergerePrajitura asta cred ca e minunata ! Mi-am notat ingredientele si am sa incec si eu reteta .
RăspundețiȘtergere