luni, 4 octombrie 2010

Cannelloni cu urda si spanac

Am primit o cutie de cannelloni din Italia si vreo cateva luni am tot stat si m-am uitat la ea si am analizat diferite retete in care as putea sa ii intrebuintez. Am tot amanat momentul in care sa-i pregatesc, pana cand intr-o vizita la hypermarket am gasit oferta buna la spanac. Cum urda aveam acasa din abundenta am si luat o punga cu gandul la cutia de cannelloni.
Zis si facut! A iesit o mancare de sambata dupa-masa excelenta si foarte satioasa!



Ingrediente

-cannelloni

Pentru umplutura
-spanac (cca 400 de grame)
-urda (cca 200 de grame)
-usturoi (2 catei)
-putin lapte
-cascaval
-putin unt ( o lingurita)
-sare
piper

Ingrediente pentru sosul Bechamel
unt
faina
lapte
nucsoara
sare

Prima data pregatim umplutura.
Intr-o tigaie topim untul si calim usturoiul taiat marunt. Adaugam sanacul si il sotam ateva minute (eu am avut congelat), adaugam putin lapte, sare si piper si il lasam sa pret de 2-3 clocote pe foc. Il tragem de pe foc si il lasam putin sa se racoreasca. Adaugam urda si omogenizam compozitia. Cu acest amestec umplem cannelloni.
Apoi ne pucam de sosul Bechamel. Eu il fac asa: Topim untul intr-o cratita (am folosit o lingura de unt). Adaugam faina (cca 2 linguri) si amestecam incontinuu ca sa nu se faca cocoloase. Turnam laptele si amestecam pana cand obtinem un sos omogen si grosut. La final se adauga sare si nuscoara.
Asamblare:

Ungem un vas cu unt si turnam sos bechamel, apoi aranjam cannelloni unul langa celalalt.




Pe deasupra mai turnam sos bechamel si radem cascaval.





Dam vasul la cuptor pana cand se rumeneste frumos pe deasupra, dar verificam si cu o furculita daca pastele sunt moi.





Pofta buna!

4 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!