vineri, 17 septembrie 2010

Lasagne delicioasa

Lasagne se numara printre mancarurile mele preferate. Este a doua oara cand fac acasa si mi-a iesit exceptionala, tare mult ne-a placut. Din pacate nu am avut parmesan, insa am folosit cas de casa, de la bunici. A iesit buna si asa, foarte buna, v-am zis :P

Foi de lasagne de la Barilla



Ingrediente pentru sosul de carne
carne tocata
sos de rosii
ceapa
usturoi
foi de dafin
sare
piper
ulei

Tocam ceapa marunt si o calim in ulei altaturi de usturoiul maruntit. Adaugam carnea tocata si o calim si pe ea cu ceapa si usturoiul pana cand isi schimba culoarea. Adaugam sosul de rosii, foile de dafin si condimentam cu sare si piper. Completam cu putina apa si lasam totul pe foc mediu la fiert. Am lasat in jur de o ora si ceva.



Ingrediente pentru sosul Bechamel
unt
faina
lapte
nucsoara
sare

Topim untul intr-o cratita (am folosit o lingura de unt). Adaugam faina (cca 2 linguri) si amestecam incontinuu ca sa nu se faca cocoloase. Turnam laptele si amestecam pana cand obtinem un sos omogen si grosut. La final se adauga sare si nuscoara.



Asamblare

Se unge o tava cu unt si se toarna sos Bechamel (cam un polonic), se pune un strat de foi, apoi unul de carne.



Peste carne se mai toarna putin sos si am presarat cas de casa (singurul disponibl in frigider).
Deasupra punem foi si repetam operatiunea in functie de cat sos de carne avem.



Terminam cu un strat de foi peste care radem cascaval. Se da la cuptor la o temperatura medie pana cand foile sunt moi si se rumeneste pe deasupra. (am lasat-o 40 de minute, dupa care am intepat-o cu furculita. Era deja facuta!)



Asta am obtinut eu.





Pofta mare si spor la lucru!

5 comentarii:

  1. Si la mine lasagnia se numara printre preferatele mele si am fact-o de nenumarate ori si tot nu ma satur de ea!si vreau sa-ti spun ca lasagnia ta arata super bine si sigur a fost si foarte gustoasa!brava!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios, trebuie sa incerc si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa recunosc ca lasagna este una din deliciile italiene preferate de mine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut

    Ai putea sa scrii gramajul pentru ingrediente. Macar aproximativ :)

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!