O reteta greceasca minunata care mi-a placut foarte foarte mult. Este o mancare aromata si plina de gust. Recomand din suflet ca merita!
Reteta o am de aici , cu multumiri Alexandre!
Sa nu stam prea mult de povesti, ca poate va este foame si sa va apucati rapid de lucru!
Asadar, avem nevoie de:
-3-4 vinete
-2-3rosii
-3 catei de usturoi
-2-3 bucati de ceapa rosie
-ulei de masline
-sare
-piper
-cateva fire de patrunjel
Curatam vinetele alternativ (am avut si albe si...vinete :P)
Le taiem pe de-a lungul si le crestam. Le tinem in apa cu sare vreo 30 de minute.
Oparim rosiile si le decojim, apoi le taiem cubulete si indepartam semintele. Ceapa o tocam marunt, la fel si usturoiul si patrunjelul. Amestecam rosiile, ceapa, usturoiul si patrunjelul, adaugam ulei de masline si sre si piper. Compozitia o asezam peste vinete, iar apoi vinetele pe punem intr-o tava in care am pus putina apa.
Le dam la cuptor (le-am tinut pana cand s-au inmuiat vinetele).
Pofta buna!
Foarte aspectuos, super reteta...
RăspundețiȘtergereArata minunat si sunt foarte bune.
RăspundețiȘtergerearata extraordinar!felicitari!
RăspundețiȘtergereWoww ce bine arata ...o mancare delicioasa!
RăspundețiȘtergereSalut. Desi disputata intre turci si greci, ca multe alte feluri de mancare, sub numele de Imam Bayildi reteta este turceasca. Inseamna aproximativ "preot mahomean lesinat" si povestea are doua variante, sotia preotului le-a gatit (nitel diferita reteta originala, vinetele sunt umplute altfel) iar preotul cand a gustat a lesinat.
RăspundețiȘtergereUnii spun ca a lesinat de cat ed bune erau, altii ca din cauza pretului uleiului de masline folosit din abundenta de gospodina.
Tot din bucataria turca sa incerci Karnıyarık, neaparat, sigur gasesti reteta pe undeva, un pun linkuri la alte site-uri ca nu e frumos :)
Dana
@Surac-multumesc tare frumos!
RăspundețiȘtergere@Sara-intradevar arata bine, un spectacol cromatic in farfurie. Multumesc!
RăspundețiȘtergere@Geta-Ma bucur ca iti place, multumesc de vizita!
RăspundețiȘtergere@Nela-Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergere@Dana-da, am citit si eu despre reteta cate una alta, insa persoana de la care am preluat reteta este o romanca stabilita in Grecia de multi ani, iar daca ea zice ca-ispecifica zonei nu pot eu sa contest..stie ea mai bine. In fond cand vine vorba de disputele intre retetele grecesti si turcesti nici nu stiu pe care varianta sa o aleg...e la fel ca si istoria celor 2 tari :D
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita, o zi frumoasa!
si mama face asa ceva, e absolut delicioasa mancarea, si calda, si rece. un deliciu! eu n-am incercat sa o fac, pentru ca face parte din rasfaturile mele de la casa parinteasca :D
RăspundețiȘtergereFain rasfat de la casa parinteasca! eu aba de curand am dat peste mancarea asta si clar se afla printre preferate
RăspundețiȘtergereyummy ce bine arata, eu ador vinetele :D
RăspundețiȘtergere