sâmbătă, 4 septembrie 2010

Ghiveci de dovlecel (la borcan)



Ingrediente

2 kg de dovlecei
500 gr de ceapa
2 kg rosii
700 gr gogosari
250 ml de ulei
sare dupa gust
cimbru si marar - se vor folosi crengute

Pretagim legumele:
-ceapa se curata si se taie solzisorii (nu marunt! ea trebuie sa se simta)
-dovleceii se curata si se taie cubulete
-rosiile se decojesc si se taie cubulete
-gogosarii se taie felii subtiri

Intr-o cratita punem uleiul sa se incinga. Adaugam ceapa si o calim. Urmeaza gogosarii, rosiile si dovleceii. Rosiile vor lasa zeama suficienta asa ca lasam cratita la fiert. Condimentam cu sare si adaugam in cratita crengute de cimbru si marar. Lasam cratita sa bulbuceasca pana cand scade zeama pe ghiveci...Punem ghiveciul in borcane curate si le pastram acoperite pana cand se racesc.





Pofta buna!

2 comentarii:

  1. http://mamasiiubita.blogspot.com/5 septembrie 2010 la 14:15

    Vai, ce bine arata! Mi-ai deschis apetitul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci poti sa il incerci :P. Ma bucur ca iti place, multumesc si de vizita!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!