Anul acesta productia productia familiei de rosii a fost bune, chiar foarte buna, fata de anul trecut s-a simtit o crestere semnificativa. Motiv pentru care am executat doua ture de bulion, in total sa tot fie vreo 40 de sticle si ceva...
Reteta banuiesc ca o stie toata lume si toate gospodinele
rosii
zahar
sare
conservant(nu este insa oblogatoriu)
Rosiile se spala bine de tot si se taie in 3-4 bucati (depinde de dimensiunea rosiei). Aveti grija sa indepartati toate partile bolnave ale rosiilor. Se macina rosiile (eu macin inca o data si cojile) si se pune sucul la fiert intr-o oala curata. Si lasam sa fiarba, sa fiarba sa fiarba, in general pana cand nu mai face spuma, si pana cand se obtine consistenta dorita. Daca doriti un bulion mai gros, mai vascos il lasati sa fiarba mai mult!
Pe final adaugam sare si zahar dupa gust si mai lasam 2-3 minute pe foc. Puteti adauga si putin conservant, pentru linistea sufletului. Daca bulionul e fiert bine, si avem grija sa nu ne scape in el seminte sau coji de la rosii nu se va strica!
Odata fiert il putem turna in sticle. Daca folositi sticle de plastic, asa ca mine, puteti face in felul urmator: puneti intr-un vas apa rece iar i momentul in care turati bulionul in sticla puneti sticla in apa si apoi turnati. In felul acesta nu se deformeaza sticla.
Insurubam bine dopurile si tinem sticlele acoperite/invelite pana la racire.
Pofta buna...la ce veti prepara cu el :P!
si eu fac de 3 ani de zile suc de rosii si tot la fel il pun in sticle de plastic.si nu folosesc conservant, dar se pastreaza foarte bine pe parcursul iernii.anul trecut am avut in jur de 60 de litri si toata iarna nu am mai cumparat bulion.plus ca ce faci tu cu mana ta e cel mai bun, ca stii ce pui.
RăspundețiȘtergere