vineri, 3 septembrie 2010

Gogosari la borcan

Minunata reteta pentru gogosari...personal ador aceasta muratura in adevaratul sens al cuvantului. Reteta ii apartine mamei, care la randul ei a primit-o de la o colega de serviciu, o unguroaica foarte priceputa. Multumim!



Ingrediente

gogosari
otet
usturoi
zahar
sare
ulei
borcane

Gogosarii se spala bine si li se scoate cotorul si se curata de seminte.
O tava se unge cu putin ulei si se aseaza gogosarii unul langa celalalt. In fiecare gogosar se pune o lingurita de zahar, 2 lingurite de otet, o felie de usturoi si sare (cca i jumatate de lingurita)
Se da tava la cuptor pana cand gogosarii se inmoaie.



Scoatem tava din cuptor si punem gogosarii in borcane. Intra in jur de 5-6 gogosari intr-un borcan de 800.
Cu o lingura de lemn se apasa pe gogosari pana cand zeama din ei umple borcanul.
Punem capacele pe borcane si le tinem invelite sa se raceasca la temperatura camerei.





5 comentarii:

  1. Ce-mi place reteta asta!! Gogosarii isi lasa ei destula zeama cat sa umple borcanul?
    Chiar cautam o reteta simpla pentru gogosari!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, gogosarii vor lasa suficienta zeama..oricum, dupa ce ii scoi din cuptor vei vedea ca au zeama destul de multa in ei. Ii aranjezi in borcan si apesi cu lingura de lemn pe ei...bafta!si ma bucur ca iti place reteta

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta nemaipomenita!!! abia satept sa o fac.multumim de idee. o singura intrebare am ....cuptorul la cate grade tb incins?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anka, ma bucur ca incerci reteta, nu vei regreta!
    O temperatura medie, undeva la 180 de grade e numai buna!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!