Un sos bun, ieftin si rapid!. Potrivit pentru paste, chipsuri sau orice altceva doriti si aveti imaginatie.
N-am folosit o reteta anume, am folosit ce am avut prin casa.
Ingrediente
-4 rosii (le-am folosit deoarece incepeau sa se inmoaie prea tare)
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-unt/ulei (ce doriti, pt calit ceapa)
-oregano si busuioc
-sare si piper
-2 foi de dafin
-ardei iute uscat (cativa fulgi)
-300 ml de bulion
Scufundam rosiile in putina apa fierbinte si le decojim, le tocam marunt si le tinem deoparte.
Ceapa o tocam si o calim scurt intr-o tigaie. Adaugam rosiile si bulionul condimentam dupa gust cu condimentele de mai sus, completam cu apa (cca 150 ml), adaugam foile de dafin si lasam la foc mic sa fiarba. Dupa ce sosul incepe sa scada adaugam usturoiul taiat marunt, tragem de pe foc oala si punem in blender continutul (scoatem inainte foile de dafin). Mixam 1 minut cat sa se marunteasca de tot ceapa.
Rezulta un sos exceptional, va garantez!
Noi l-am servit cu paste!
N-am folosit o reteta anume, am folosit ce am avut prin casa.
Ingrediente
-4 rosii (le-am folosit deoarece incepeau sa se inmoaie prea tare)
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-unt/ulei (ce doriti, pt calit ceapa)
-oregano si busuioc
-sare si piper
-2 foi de dafin
-ardei iute uscat (cativa fulgi)
-300 ml de bulion
Scufundam rosiile in putina apa fierbinte si le decojim, le tocam marunt si le tinem deoparte.
Ceapa o tocam si o calim scurt intr-o tigaie. Adaugam rosiile si bulionul condimentam dupa gust cu condimentele de mai sus, completam cu apa (cca 150 ml), adaugam foile de dafin si lasam la foc mic sa fiarba. Dupa ce sosul incepe sa scada adaugam usturoiul taiat marunt, tragem de pe foc oala si punem in blender continutul (scoatem inainte foile de dafin). Mixam 1 minut cat sa se marunteasca de tot ceapa.
Rezulta un sos exceptional, va garantez!
Noi l-am servit cu paste!
Buna interesant sos,dar eu o sa te rog sa incerci acesta:-5 linguri de sos tomato,-5 rosi date pe rozatoare mare,-30ml de vin rosu(cabernet),-1 lingura de miere,-1 lingura de zahar,-1 lingurita rasa de piper negru(proaspat macinat),-1 lingurita de oregano,-1/2 lingurita de busuioc uscat,sare dupa gust, 50 ml de supa (de vita sau pui) si dupa ce fierbi sosul acesta 5 minute in clocot,iei de pe foc si adaugi 50gr de branza de oaie(din aia tare)sau parmezan daca ai.Si sa-mi spui daca nuti place eu ma las de bucatarie.Bafta si astept cu nerabdare rezultatul.
RăspundețiȘtergereun sos asemanator pentru paste fac si eu doar ca ii pun si foarte putin zahar pentru a mai reduce aciditatea rosiilor sau ketchup pentru un plus de aroma.pupici multi
RăspundețiȘtergerebuna!eu,am respectat prima reteta,am amestecat sosul cu paste (penne rigate de la barilla)si pe deasupra am ras cascaval dalia intr-un strat mai gros:),si le-am bagat la cuptor 30 min.....sunt delicioase....:)combinate si cu un pahar de vin pietroasa -busuioc(demi dulce)....deci hai noroc si pofta buna!
RăspundețiȘtergere@Anonim: ma bucur ca ti-a placut ce a iesit! E un sos simplu si totusi atat de bun!
RăspundețiȘtergere