Drept va spun ca pana sa-mi intalnesc....perechea nu stiam ca exista sirop de trandafiri , sau ca se poate face din trandafiri o lichoare care sa se bea...dar exista si e foarte buna si aromata.
Reteta o am de la mama prietenului meu
Ingrediente
-2 maini petale de trandafiri
-3 l de apa
-4 kg de zahar
-60 de g sare de lamaie
-8 aspirine
Petalele de trandafiri se pun la macerat in cei 3 l de apa pentru 48 de ore. Lichidul rezultat se strecoara si se amesteca cu zaharul, sarea de lamaie si aspirinele. Odata dizolvat zaharul se toarna siropul in sticle. Gata!!!
Rezulta un sirop rozaliu, numa bun pentru sucuri reci ca gheata
Pofta mare!
Ce racoritor trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergerePe curand.
..se face si dulceata de trandafiri :) foarte aromata si ea..
RăspundețiȘtergerepupici. Corina
Imi place si faceam si sirop si dulceata, dar in ultimul timp nu am mai avut de unde sa fac rost de petale. Pupik.
RăspundețiȘtergeredulceata de trandafiri am mancat dar de sirop chiar nu am auzit.este totusi celebra apa de trandafiri care se foloseste mult in bucataria asiatica.o sa incerc siropul.are vreo importanta ce fel de trandafiri folosim?merge orice trandafir sau trebuiesc trandafiri din aceia roz pentru dulceata?
RăspundețiȘtergerepupici
Sarah nu cred ca merge cu orice trandafiri, adica cei pe care ii cumparam de la florarese sigur nu sunt potriviti...siropul asta e din trandafiri din gradina de flori!
RăspundețiȘtergereSarah, acest sirop si dulceata de trandafiri pot fi facute dintr-un singur soi. Este un trandafir roz, nu foarte mare, batut si cu miros dulceag. Are un parfum aparte, iar petalele sunt mai delicate decat la alte soiuri. I se mai spune trandafir de Damasc si este acelasi trandafir folosit pentru parfumarea apei de trandafir.
RăspundețiȘtergere