joi, 20 mai 2010

Chiftele de orez si oua fierte

Cred ca v-am mai spus ca am primit cartea lui Horia Virlan-Bucatele noastre si ca sunt tare tare incantata de ea..Azi am pus in practica o reteta care mi-a facut cu ochiul din prima zi de cand am deschis cartea...Nu am respectat intocmai reteta, in carte scria ca in fiecare chifteluta sa bag o bucatica de sunca, dar cum compozitia iese destul de subtire nu am putut forma chftele cu mana...au fost bune si fara sunca, va garantez. Chiar recomand reteta!!



Ingrediente
-200 grame de orez
-4 oua din care 3 fierte
-patrunjel
-o ceapa mica
-2-3 linguri de faina
-sare
-piper
-vegeta
-ulei

Calim ceapa tocata marunt in putin ulei. Adaugam orezul spalat si completam cu apa sa treaca bine peste orez. Punem si vegeta.
Cand orezul este fiert il luam de pe foc si il tinem la racit. Odata racit il amestecam cu ouale fierte tari si maruntite, oul crud, patrunjelul tocat marunt, faina si condimente. Obtinem o compozitie destul de subtire. Am format chiftelutele cu ajutorul unui linguri si le-am prajit in ulei (luam compozitie pe lingura si punem in tigaia cu ulei).
Scoatem chftelele pe prosop absorbant si le servim, dupa sfatul maestrului Horia Virlan cu salata verde proaspata si sos iute. Salata proaspata am avut, sos mai putin dar am improvizat unul...sa-i spunem un fel de struto-camila intre ingredientele oferite de Ale de pe Yummy si gusturile mele...
Asadar am facut un sos rapid din smantana, paprika iute,castraveti iuti taiati marunt marunt, bine...poate nu foarte marunt Razz, ardei iute maruntit, usturoi pisat si sos de rosii. Am pus repede peste chftele si am servit cat ai zice....Horia Virlan Razz






Pofta buna!

2 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!