Sambata trecuta a avut loc a doua parte a cursului de
cooking organizat de Edge Academy (si daca nu ati citit ce s-a intamplat
la prima parte, o puteti face repejor aici).
Ati putea zice ca zic prea de bine, insa m-am simtit la fel de bine ca si la
prima intalnire, poate si mai bine pentru ca deja imi cunosteam colegii si
spatiul de lucru. Recunosc ca meniul propus de chef Nicolae Craciun (un
om cu multa rabdare, cum rar mi-a fost dat sa intalnesc) m-a scos destul de
mult din zona mea de confort. Dar iesitul din zona confortabila inseamna evolutie, iar eu sunt mandra ca am facut un pas in afara cercului. Sa va explic.
Am avut un meniu cu preparate pe baza de peste si scoici.
Hai ca pestele se mai zbate prin ceva apa din zona, dar hăpt in dealul Clujului
numa moluste nu cresc. Ce vreau sa spun cu asta? Am stat deoparte mereu de
fructele de mare tocmai pentru ca nu am stiut cum se le gatesc corect (si nici
nu aveam de unde sa stiu). Carnea de peste, si stiti deja probabil asta, este
printre preferatele mele si nu mi-a fost niciodata teama sa o abordez in
bucatarie. De sambata, insa, m-am imprietenit si cu scoicile si marturisesc ca
abia astept sa le pregatesc acasa, de una singura. Sunt curajoasa si sper sa nu
imi pierd vitejia pe parcurs.
Aveam nevoie de o astfel de experienta, sa vad "pe
viu" cum se transforma intr-un super preparat...din acela dupa care iti
lingi degetele.
Meniul complet al zilei a fost:
- vongole cu spaghetii
- midii cu sos de rosii
- midii in sos alb (cu vin, usturoiu, unt si patrunjel)
- dorada cu sos olandez si legume de sezon
- crème brulée cu tonka
- tarta frangipane cu cirese
Bineinteles, ca si data trecuta, la final
ne-am asezat la masa si am savurat tot-tot din farfurii alaturi de colegii care
au participat la sesiunea de Wine Tasting. Licoarea magica din pahare a fost de
aceasta data de la Lacerta, iar
preferatul meu a fost Rose-ul (2014), care a mers perfect alaturi de dorada.
Cugetari
dupa a II-a intalnire:
-
Cu putina rabdare si un cutit potrivit, filetatul pestelui e
floare la ureche;
-
Cu putin mai multa rabdare, dar si atentie, poti face un sos
olandez de milioane;
-
Scoicile iti pot deveni prietene daca si tu ai deschidere si
flexibilitate in ceea ce le priveste. Eu am avut!
-
Chiar daca de aceasta data nu am folosit KitchenAid-ul, eu tot
mi-l doresc;
-
Mancarea aduce oamenii impreuna si leaga prietenii faine;
-
Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru a pregati super
mancaruri. Asta stiam deja, dar sambata mi-am re-re-re-re-reconfirmat.
Astept
cu multa nerabdare cea de a III-a intalnire. Dar in acelasi timp parca ma si
intristeaza venirea ei, fiind ultima. Dar numai din aceasta sesiune!
Va
las in continuare poze de la intalnirea noastra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!