Cand
am inceput sa scriu pe blog, prin 2009, postam doar retete super simple si
rapide. Locuiam in camin studentesc, nu aveam o bucatarie a mea, ci gateam
intr-un oficiu comun, n-aveam cuptor si multe instrumente la indemana, dar
gateam cum puteam. Cat mai simplu cu putinta, caci aveam scoala, se intamplau
niste iesiri cu prietenii, niste cafele pe coridorul caminului cu colegele de
palier…eh, vremuri faine! (Mi-e tare dor de caminul 14 Hasdeu)
Vremea
e faina si acum, nu zic nu. Insa e la fel de aglomerata, dar de data asta cu responsabilitati “serioase” de adult cu scolile incheiate si intrat in campul
muncii. Si familie si catel si de toate.
Ce
vroiam eu sa spun, numa ca m-am cam lungit, e ca in continuare imi plac
mancarurile simple si fara prea mari batai de cap. Uneori mai calc si pe alaturi, recunosc. Dar in simplitatea lor sa
fie niste mancaruri de care chiar sa iti tihneasca, de care sa te bucuri.
Asa
cum sunt pastele de azi. De fapt reteta a pornit de la un piept de pui fiert si
ramas prin frigider. Initial am vrut sa il incalzesc si sa il mancam langa o
salata, dar tot in frigider aveam si o punguta cu spanac care trebuia facut
musai pe loc. Si asa au aparut pastele astea de mai jos. Au fost gata in vreo 20 de minute cu tot cu amenajarea logisticii prin bucataria din dotare. Fain, nu?
Va
recomand un piept de pui prajit in locul celui fiert si neaparat paste
integrale (mie mi se par cele mai bune ever si le iau din Cora, marca proprie).
Daca nu aveti spanac, nu-I bai. Nu va cramponati de detalii.
Sper
mult sa va placa, totusi, daca incercati reteta cap-coada. Noi am mancat tot
tot tot!
Si daca va mai ramane ceva (nu cred, dar nu se stie) puteti sa luati la pachet la serviciu. Sunt bune si reci.
Si daca va mai ramane ceva (nu cred, dar nu se stie) puteti sa luati la pachet la serviciu. Sunt bune si reci.
Ingrediente
(pentru 4 portii)
-
350-400 g spaghetti integrale
-
un piept de pui
-
2 maini generoase de spanac proaspat
-
200 ml smantana pentru gatit
-
3 linguri ulei de masline
-
1 catel de usturoi
-
sare si piper
-
cascaval/parmesan razuit si rosii taiate cubulete pentru servit (optional)
1.
Taiati pieptul de pui ca si pentru snitel, condimentati cu sare si piper si
prajiti-l pe ambele parti intr-o tigaie. Il scoateti si il tine-ti deoparte la
cald.
2.
Fierbeti pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
3.
Cat acestea fierb, puneti o tigaie e foc si adaugati uleiul, lasati sa se
incinga apoi adaugati usturoiul si caliti doar cateva secunde (ca sa nu se arda).
4.
Adaugati spanacul in tigaie si lasati-l pana cand se inmoaie (in 5 minute e
gata).
5.
Adaugati smantana pentru gatit si lasati sa fiarba incet tot in jur de 5
minute. Adaugati sare si piper dupa gust.
6.
Adaugati pastele scurse de apa in tigaie peste spanac si cu ajutorul unui
cleste amestecati usor.
Rasturnati
pastele pe un platou, adaugati piept de pui taiat fasii si ornati cu cascaval
razuit si cateva cubulete de rosii si ... dig in!
Pofta
buna!
Al naibii de bune !
RăspundețiȘtergereDevorez pastele ! :)