Nu am avut sirop de malt, recomandat de Laura, dar am folosit miere de albine; iar in loc de zahar xylitol. Am incercat si cu lapte condensat indulcit, dar si cu lapte condensat evaporat (de la Lidl) si a iesit perfect de fiecare data (Laura are poze pentru fiecare pas in parte, asa ca daca va hotarati sa incercati minunea sa aruncati un ochi pe blogul ei).
Multumim frumos de reteta, Laura! Ti-ai facut pomana cu ea :)
Ingrediente
-350 ml lapte gras
-250 ml smantana pentru frisca
-150 ml lapte condensat indulcit
-2 linguri de miere
-4 lingurite de amidon de porumb
-35 g cacao
- o tableta ciocolata amaruie
-2 linguri xylitol
1. Se masoara si cantaresc ingredientele.
2. Intr-o cratita se pun laptele (se pastreaza deoparte 4-5 linguri de lapte rece), smantana, laptele condensat si xylitolul si se pune pe foc mic.
3. Separat se amesteca cacaua cu amidonul si se adauga laptele rece pastrat deoparte.
4. Mierea se adauga in craticioara de pe foc.
5. Cand amstecul este infierbantat se adauga cacaua cu amidonul si se amesteca energic. Se fierbe amestecul pe foc mic pana cand se ingroasa, apoi se trage de pe foc si se adauga tableta de ciocolata rupa bucatele. Se amesteca pana se incorporeaza toata.
6. Se trece crema obtinuta printr-o sita (astfel inghetata va fi foarte foarte fina), apoi se acopera cu folie alimentara (folia trebuie sa atinga inghetata) si se lasa la racit. Eu am procedat ca si Laura, adica am pus vasul cu inghetata intr-o cratita in care am pus apa rece si gheata.
7. Crema racita se transfera intr-o caserola, apoi se da la congelator.
Eu am scos caserola de 2 ori la interval de 40 de minute si am mixat inghetata. Astfel nu s-au creat ace de gheata, iar inghetata a iesit cremoasa si fina.
Daca aveti masina de inghetata sunteti norocosi. Turnati amestecul in masina de inghetata, apoi o puneti la congelator.
Ador inghetata de ciocolata!
RăspundețiȘtergere